Amnesty International vaatii Pietaria kunnioittamaan ihmisten seksuaalisia oikeuksia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Amnesty International on voimakkaasti tuominnut sateenkaariväen oikeuksien loukkaamisen Pietarin kaupungissa. Järjestö vaatii Venäjän viranomaisia kunnioittamaan seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ja sallimaan sateenkaariväen osoittaa mieltään ja antaa näkyvyyttä oikeuksilleen Venäjällä.

Amnesty International antoi tuomionsa Pietarin viranomaisten estettyä äskettäin Gay Pride juhlien viettämisen ja pidätettyä kahdeksan seksuaalivähemmistön oikeuksien puolustajaa. Pidätys tehtiin tänä vuonna Pietarissa hyväksytyn”homoseksuaalisten suhteiden propagoimisen” kieltävän lain nojalla.

Amnesty Internationalin Moskovan toimiston johtaja Sergei Nikitin lausui lehdistölle: ”On jo aika, että Pietari esittäytyy maailmankaupunkina, jossa suvaitsevaisuus ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen ovat perustavaa laatua olevia arvoja ja jossa ei ole tilaa syrjinnälle.”
Nikitin muistutti, että Pietarin viranomaisten toteuttamat homofobiset teot ”osoittavat, että he halveksivat kansainvälisiä sitoumuksiaan kaupungin kaikkien asukkaiden perusihmisoikeuksien suojelemiseksi”.

Universo Gay (Epanja)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!