Helsinki Pride 2012: ´Art Is So Gay - Taide On Niin Homoa´

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Juhani Viherlahti
  • 1
Taideteos nimeltä Liveart Harrie. 15 kg sokeria ja väriainetta. Saija Kassinen ja Meri Linna

Art Is So Gay -taidenäyttely avattiin Forum Box -galleriassa. Näyttelyn avasi kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki.

Tiistaina 26.6.2012 avattiin neljänkymmenen eturivin taiteilijan teosten näyttely. "Tuorein" työ valmistui näyttelyn avajaisten viime minuuteilla. Tämä teos oli jättikokoinen vaaleanpunainen aito hattara huvipuistojen tyyliin. Näyttelyvieraat saattoivat maistella tuota teosta.

Niina Topppila kertoi tämän Art Is So Gay -näyttelyn olevan laajin koskaan Forum Box -gallerian historiassa. Näyttelyä olivat kokoamassa hänen lisäkseen Arto Korhonen, Juha-Heikki Tihinen ja Emmi Kattelus. He ovat yhdessä koonneet ja kuratoineen tämän näyttelyn.

Juha-Heikki Tihinen puhui 1700-luvun keksinnöstä vapaasta taiteesta. Modernit käsitykset seksuaalisuudesta ja modernit käsitykset seksuaalisuudesta syntyivät noihin samoihin aikoihin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki lainasi puheessaan kirjailija Veronica Pimenoffia, joka on todennut että yhteisö, jossa voi selvitä vain [piilossa] kellarissa, ei ole hyvä kenellekään. Sellaista Arhinmäki ei toivo kenellekään Suomessa, eikä muuallakaan maailmassa. Hän totesi kuitenkin vaikkapa Venäjällä, Pietarissa mennyn asenteissa taaksepäin. Uusi asetus kieltää siellä epämääräisesti homoseksuaalisuuden propagoinnin nuorisolle.

Arhinmäki on sitä mieltä, että Suomessa voidaan tänä päivänä olla ylpeästi esillä sellaisina ihmisinä kuin kukin meistä on. Tämä taidenäyttely on yksi osoitus tuosta avoimuudesta.

Taidegalleria Forum Boxin toiminnanjohtaja Niina Toppila kertoi näyttelyn kokoamisesta ja rakentamisessa mukana olleista.
Audio
Toiminnanjohtaja Niina Toppilan alkupuheenvuoro.
Juha-Heikki Tihinen
Audio
Juha-Heikki Tihinen puhui taiteesta yleensä
Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki
Audio
Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki avasi virallisesti taidenäyttelyn. (11:08)

Galleria Forum Boxin verkkosivut
YLE uutiset: Art is so gay -näyttelyssä ei olla ryppyotsaisia

1 kommenttia

ART IS SO GAY - koska Finlandiassa ollaan, näyttelyn nimi kulkee pelkästään tuolla kolmannella kotimaisella. Kirjoitusasu on näyttelyn graffitiin perustuvassa otsikossa myös tärkeä (ja kolmannesta kotimaisesta poiketen, suomenkielisissä otsikossa ei käytetä joka sanassa isoja alkukirjaimia).