Helsinki Pride 2012 käyntiin

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 2
Vanha ylioppilastalo somistettuna priden kunniaksi sateenkaaren väreihin

Helsinki Pride 2012 -viikko käynnistettiin tänään virallisesti. Sateisen sään vuoksi perinteiseen paikkaan Kolmen sepän patsaalle aiottu avajaistilaisuus järjestettiin sisätiloissa, Vanhalla ylioppilastalolla.

Avajaisohjelma alkoi kello 15.15.

Avajaisissa puhuivat Helsingin kaupunginjohtaja ylipormestari Jussi Pajunen ja pride-tapahtuman suojelijaksi lupautunut kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki. Myös HeSeta puheenjohtaja lausui tervehdyksensä. Lauluyhtye Sulottaret esiintyi tilaisuuden alussa ja lopussa.

Pride-viikon 25.6. - 1.7.2012 teema on "Tila". Tapahtumaviikon järjestää Helsingin seudun SETA ry, eli HeSeta.

Kaupunginjohtaja Pajunen julisti pride-rauhan ja lupasi, että lauantain pride-kulkueen aikana Helsingin kaupungintalon lippusaloissa liehuvat sateenkaariliput. <br /><br /> (Kuva: Mikko Kivinen)
Arhinmäki otti esiin hallitusneuvotteluissa laadittavaksi päätetyn kansallinen ihmisoikeus-toimintaohjelma, jonka avulla pyritään seuraamaan johdonmukaisesti perus- ja ihmisoikeustilannetta. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet ovat ihmisoikeusia siinä missä muidenkin ihmisten oikeudet. <br /><br /> - <i>Ei kuitenkaan toimintaohjelmalla maailmaa muuteta. Se muutetaan teoilla. Se muutetaan uudenlaisella ajattelulla. Kysymys on elämän monimuotoisuude, moninaisuuden kunnioittamisesta, tasa-arvon ymmärtämisestä, tasa-arvon edistämisestä</i>, sanoi Arhinmäki. <br /><br /> Arhinmäki nosti esiin myös urheilun piirissä elävän homofobian. <br /><br /> - <i>Vaikenemisen aika pitää olla ohi myös syrjinnän saralla. Pitää voimakkaasti tuoda se, että syrjintä ei ole mielipidekysymys. Sitä ei pidä ohittaa huumorilla. Syrjivää käytöstä ei voi perustella vakaumuksella tai mielipiteenvapaudella. Oikeuksiin ja vapauksiin kuuluu aina vastuu. Vastuu siitä, että jokaisella on oikeus harrastaa ja elää vapaasti. Olla juuri sellainen kuin haluaa olla</i>, muistutti Arhinmäki. <br /><br /> (Kuva: Mikko Kivinen)
Audio
Helsinki Pride 2012 avajaispuheet Helsinki Pride 2012 -viikko käynnistettiin tänään virallisesti. Sateisen sään vuoksi perinteiseen paikkaan Kolmen sepän patsaalle aiottu avajaistilaisuus järjestettiin sisätiloissa, Vanhalla ylioppilastalolla. Avajaisissa puhuivat Helsingin kaupunginjohtaja ylipormestari Jussi Pajunen ja pride-tapahtuman suojelijaksi lupautunut kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki.

Helsinki Pride 2012 avajaispuheet
helsinkipride.fi
Helsinki Pride 2012 -lehti

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • ERKKI - VAASA
  • 25.6.2012, 23.27
Mielestäni Helsinki Pride - Tapahtumalle on hyväksi että sen suojelijana on ministeri Paavo Arhinmäki. En itse ole Vasemmistoliiton kannattaja mutta mielestäni Paavo Arhinmäki on toiminut ansiokkaasti muun muassa leikkaamalla apurahoja sellaisilta tahoilta jotka suhtautuvat kielteisesti tasa-arvokysymyksiin ja kansalaisten, kuten muun muassa sukupuolisten vähemmistöjen yhtenäisiin oikeuksiin. Tällaisia ennakkoluulottomia ihmisiä tämä maa tarvitsisi enemmän menneisyyteen kuuluvan taantumuksen äänitorvina toimivien päiviräsästen sijaan!

Menestystä Helsinki - Pridelle!
Itse en päässyt avajaisiin paikalle, mutta ainakin kuvassa Paavo Arhinmäellä näyttää olevan sopivasti ihmisoikeusongelmaisen Venäjänkin suuntaan kantaaottavan värinen paita päällään. Venäjällähän vaaleansinistä pidetään homojen värinä.

Päivinkin osalta kannattaa muistaa, että Päivin julkituomien asenteiden takana on enempikin mies - jolla ei rakkautta riitä ja joka ei ole ymmärtänyt lukemaansa:
"rakkaus ei kadehdi".

Kommenttia muokattu: 26.06.2012 klo 12:03