Merkelin puheet hämmentävät

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Merkel puhui katolisessa akatemiassa Berliinissä tiistaina. Hän oli aikoinaan DDR:n kansalainen ja koulutukseltaan fyysikko. Tiistaina hän puhui kristillisestä ihmiskuvasta ja sen vaikutuksista käytännön politiikkaan. Esitelmässään hän kertoi, että politiikka ei ole kaikkivoipa, vaan siinä aina kokeillaan, mikä on oikein Jumalan edessä. Sitten hän puhui myös ihmiskuvasta. Miten se vaikuttaa näinä talouskriisin aikoina.

Paikalla oli noin 400 kuulijaa. Spiegelin mukaan Merkel korosti perheen ja avioliiton asemaa. Perhe on yhteiskunnan ydinsolu. Merkel lupasi toimia kaikin voimin sillä tavoin, ettei perheen asemaa muutettaisi. Hän kunnioittaa myös muita yhdessäelämisen muotoja, mutta niiden tasa-arvoa avioliittoon nähden hän ei kannata.

Pari viikkoa sitten ilmestyi Merkelin elämäkerta. Sen nimi on: Angela Merkel - protestantti.

*****

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Merkelin puheet ovat tänään aiheuttaneet vastalauseita. Homo- ja lesbojärjestö LSVD pitää Merkelin puheita ääntenkalastuksena katolisten joukoista ja hurskasteluna. Avioliiton asema ei ole mitenkään heikentynyt niissä maissa, joissa avioiitto on avattu myös homoille ja lesboille. Päinvastoin, siitä käy ilmi vain se, miten paljon avioliittoa arvostetaan, kun homotkin sellaista haluavat.

Homokansanedustaja Volker Beckin mielestä Merkel on väärässä siinä, kun hän väittää, että pitää kunnioittaa mutta samalla hän vastustaa tasa-arvoa. Erikoinen asetelma. Voisiko Merkel sanoa saman asian maahanmuuttajista tai juutalaisista. Homoista hän voi sanoa noin.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!