Suosikkinukkejen kulissientakainen elämä?

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
inthedollhouse.net

Valokuvaaja Dina Goldstein teki unelmapari Barbie- ja Ken-nukkejen suhteesta kuvasarjan In The Dollhouse (suom. Nukkekodissa), joka ei anna kuvaa onnesta ainakaan Barbien osalta.

Barbie on maailman menestynein nukke, mutta hänen kumppanillaan Kenillä on salaisuus. Kanadalainen valokuvataiteilija on kymmenen kuvan kuvasarjassa kuvannut parin kulissientakaisen suhteen olevan etäinen. Kaunisvartaloinen ja vaaleatukkainen Barbie tarttuu yksinäisyydessään pulloon. Ken puolestaan unelmoi miehen kosketuksesta, ja lopulta hän päätyikin vuoteeseen toisen miehen kanssa. Tämän johdosta Barbie ensin leikkaa hiuksensa ja lopulta päättää päivänsä päättömänä.

Taiteilija käyttää hahmoista nimiä B ja K ja kuvissa esiintyvät hahmot eivät ole nukkeja, vaan raskaasti meikattuja oikeita ihmisiä. Ratkaisun taustalla ovat lisenssioikeudet ja pelko siitä, että nukkejen valmistaja Mattel hermostuisi.

Leikkikaluyhtiö Mattelin Barbie (koko nimeltään Barbara Millicent Roberts) on maailman myydyin nukke. Se tuli USA:n markkinoille vuonna 1959. Aiemmin useimmat nuket olivat olleet vauvanukkeja, mutta nukkejen idean keksijä huomasi tyttärensä leikkivän mieluummin aikuista muistuttavilla nukeilla. Barbien poikaystäväksi luotiin pari vuotta myöhemmin Ken (Carson). Tuoteperheen ympärille on rakennettu tarina ja tuoteperheeseen kuuluu muitakin nukkehahmoja: Barbien sisaruksia ja ystäviä. Lisäksi australialainen surffari Blaine (Gordon), joka vuosituhannen alussa näytti olevan jopa Barbien ja Kenin suhteen kolmas pyörä. Nukkehahmojen lisäksi on joukko muitakain Barbie-oheistuotteita, kuten autoja, nukkekoti ja lehti.

Barbiella on ollut myös joukko kilpailevia tuotteita.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Barbie ja Ken ovat saaneet nimensä hahmojen luojien Ruth ja Elliot Handlerin lapsilta, Barbaralta ja Keniltä. Süddeutsche Zeitung kertoi muutama vuosi sitten, että Ken tunsi itsensä koko elämänsä ajan nöyryytetyksi. Hän oli naimisissa ja hänellä oli kolme lasta, mutta kun hän kuoli 1994 AIDSiin, hänen miessuhteensa tulivat päivänvaloon.
Lue lisää: http://ranneliike.net/teema/barbie-50-v-enta-ken?cid=5&aid=921

inthedollhouse.net
dailymail.co.uk: The dark side of Barbie and Ken´s marriage: Artist´s extraordinary photos tell tale of dolls´ miserable relationship
TheFW: Barbie and Ken´s Real Life Marriage Revealed In Shocking Photos

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!