Halla-aho saa syytteen - mutta ei homojen solvaamisesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

YLEn nettisivut kertoo:

Helsingin kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho (ps.) saa syytteen blogikirjoituksistaan. Syytteen nostamisesta päätti apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske. Jussi Halla-ahon katsottiin syyllistyneen uskonrauhan rikkomiseen ja kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

Halla-ahon katsottiin laatineen kesällä 2008 nettiin kirjoituksen, jossa islam ja sen pyhät instituutiot yhdistettiin pedofiliaan. Nettikirjoituksessa esitettiin myös, että ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on erään kansanryhmän kansallinen tai geneettinen erityispiirre.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Syyte nostettiin Helsingin käräjäoikeudessa.

****
Halla-aho on tiettävästi kirjoitellut myös homovastaisia blogeja, mutta hän nettikirjoittelun mukaan poisti ne myöhemmin.

1 kommenttia

Halla-aho itse julkasisi netissä kuulustelunsa, joka tapahtui sähköpostin välityksellä - ei silmästä silmään.
Siinä kysellään myös Halla-ahon homokommentteja:

Kysymys:
Olet kirjoittanut blogissasi 17.10.2003 julkaistun kirjoituksen " Katuhäirinnästä ". Olet kirjoittanut mm. seuraasti:
" Tehtaanpuiston homon kanssa mietin hetken, että jospa hakisin yläkerrasta pyssyn ja ampuisin päähän. Olisiko siitä seuraava hekuma niin suuri, e ttä se ylittäisi vankilareissusta seuraavan harmituksen. Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino. "
Kiihottaako tämä teksti mielestäsi ihmisiä ryhtymään väkivaltaan homoseksuaaleja kohtaan?

Vastaus:
Kirjoituksessa ei puhuta homoseksuaaleista yleensä vaan yhdestä tietystä homoseksuaalista, joka ehdotti minulle sitkeästi suuseksiä keskellä katua. Tämä käy tekstistä selvästi ilmi. En usko, että suuseksiä ohikulkijoille sitkeästi tarjoavat homoseksuaalit ovat lain tarkoittamassa mielessä "kansanryhmä".
Lisäksi on huomattava, että siteeratussa kohdassa ei yllytetä ketään mihinkään eikä uhata ketään millään. Siinä kerrotaan, millainen ajatus käväisi päässä yhtenä tiettynä hetkenä.
Tämän lisäksi on lukijalle selvää, että kirjoitus "Katuhäirinnästä" on kokonaisuudessaan kieli poskella kirjoitettu. Kirjoituksen viimeisessä kappaleessa mm. ehdotan perustettavaksi "muhamettilaisyhteiskunnista tuttua partasuumiliisiä", joka "jakelisi sähköpiiskalla tärskyjä" kaduilla ihmisiä häiritseville ryhmille. Poliisi ei uskoakseni epäile, että kiihottaisin lukijoita väkivaltaan Unicefin rahankerääjiä tai Hare krishnoja vastaan.
http://www.halla-aho.com/scripta/esitutkintaa_koskeva_paivitys.html