Terveysjärjestö Pan American Health Organization, PAHO torjuu eheytyksen jyrkästi

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Juhani Viherlahti

PAHO vaatii maiden hallituksia, akateemisia instituutioita, ammatillisia järjestöjä ja tiedotusvälineitä paljastamaan tämänkaltaisen toiminnan ja edistämään ihmisen moninaisuuden hyväksyntää.

PAHO:n johtaja tohtori Mirta Roses Periago: "Koska homoseksuaalisuus ei ole häiriö taikka sairaus, sitä ei pidä parantaa. Ei ole olemassa lääketieteellistä näyttöä seksuaalisen suuntautuneisuuden muuttamisesta."

PAHO toteaa, ettei ole olemassa 'perusteellisia tieteellisiä tutkimuksia', jotka osoittaisivat homojen 'eheyttämisen' toimivaksi. Sitävastoin on olemassa runsaasti näyttöjä siitä, että 'eheyttäminen' aiheuttaa vahinkoa. Uhreille jää jäljelle syyllisyyden tunteita, häpeän tunteita, masennusta ja pelkoja - joskus niinkin voimakkaina, että seurauksena on ollut itsemurhia.

Julkilausuman lopussa PAHO tekee viisi ehdotusta, joiden avulla tätä vahingollista toimintaa pitää torjua yhteiskunnassa. Valtioiden lakeihin tulisi sisällyttää rangaistuksia tällaisesta toiminnasta. Lääketieteelliseen koulutukseen tulee myös sisällyttää opetusta ihmisen seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

PAHO on Maailman terveysjärjestön (WHO) alueellinen järjestö.

PAHOn julkilausuma
GayStarNewsin uutinen PAHOn julkilausumasta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!