Zürichiin lesbo pormestariksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Sunnuntaina voitti pormestarin vaaleissa sosiaalidemokraattinen Corine Mauch (48v) liberaalin vastaehdokkaan. Sopivasti ennen Zürichin europridea saatiin lesbo pormestariksi. Corine elä yhdessä naispartnerinsa kanssa. Zürichin Europride on synnyttänyt uskonnollisissa piireissä kovaa vastustusta. Nimilistat ovat kiertäneet kieltovaatimusten merkeissä. Europriden järjestäjät ovat iloisia. Nyt saadaan pormestari avajaisseremenoniaan.Siellä esiintyvät myös MEP Daniel Cohn-Bendit ja moldovalainen gay-aktivisti Mihaela Copot. Moldova oli viime kesänä yksi niistä paikosita, joissa hyökättiin homojen ja lesbojen pride-tilaisuuksia vastaan.

Corine on ensimmäinen nainen Zürichin johdossa. Hän on koulutukseltaan agronomi. Mikä nyt muuttuu? Lehtihaastattelussa hän vastaa: "Kaupunki saa uutta imagoa". Hän haluaa kaupungista dynaamisen, voimakkaan ja solidaarisen. Hän on jo pitkään ollut kaupunginvaltuutettuna. Monet yllättyivät selkeästä voistosta. Äänestysprosentti vaalissa oli ensimmäisellä kierroksella lähes 40% ja jälkimmäisellä kierroksella 35%. Monet pitävät vaalitulosta merkkinä siitä, että tasa-arvo kehittyy.Myös naisjärjestöissä iloitaan.

Zürich on Sveitsin suurin kaupunki.

Homoja on jo pormestareina, mm. Berliinissä, Pariisissa, Hampurissa, Heidellbergissa ja pienemmässä kaupungissa Münchenin lähellä. Onkohan homoilla ja lesboilla jokin erityisosaaminen juuri tähän virkaan?

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!