Hollande vastaan Sarkozy

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 6

Sosialistinen Hollande sai ykkössijan Ranskan presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella. Sarkozy on toinen, ja nämä kaksi menevät jatkoon.

Sarkozy on selvin sanoin kertonut, että hän ei halua homoavioliittoja. Hän on konservatiivi ja haluaa, että näinä levottomina aikoina yhteiskunnassa säilytetään tietyt kiinnekohdat. Avioliiton käsitettä ei pidä lähteä sotkemaan. Homoavioliitto olisi myös tie homoparien adoptioon. Sen Sarkozy torjuu. Rekisteröity parisuhde ei käy Ranskaan, koska sellaisen tarjoaminen vain homoseksuaalisille ihmisille olisi perustuslain vastaista. Nykyään Ranskassa solmitaan PACS eräänlainen solidaarisuusliitto. Se on avoinna myös heteroille. Sitä käyttävät pääasiassa heterot.

Sosialistinen Hollande on puhunut homojen ja lesbojen tasa-arvosta avioliittoasiassa. Hänen mukaansa ei ole mitään erityisiä syitä homojen ja heteroiden erotteluun. Homo- ja lesboväestön keskuudessa Hollande on selvä suosikki.

Vaalien ratkaiseva kierros on toukokuun 6. päivänä. Luultavasti kansallisen rintaman Le Penin äänet menevät Sarkozylle ja vasemmiston äänet, siis Jean-Luc Mélenchonin äänet menevät Hollandelle. Jos Hollande voittaa toukokuun vaaleissa, tarkoittaa se, että nyt saadaan ensimmäistä kertaa Mitterandin jälkeen sosialisti maan johtoon.

Aikaisemmin ranneliikkeessä

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

6 kommenttia

Ovensuukyselyissä Hollande sai 28,4%, Sarkozy 25,5%. Ainakin tällä hetkellä heidän eronsa on paljon pienempi.

Sanotaan, että Saksa on Euroopan talousjohtaja ja Ranska poliittinen johtaja. Sen takia nämä kaksi maata erityisesti kiinnostavat. Äänioikeutettuja on Ranskassa n. 45 miljoonaa. Saksassa vaalit pidetään ensi vuonna, ja silloin mitataan Merkelin menestys.
Ranskan suurlähetystö kertoo, että vuosi 2012 on merkittävä Ranskan poliittisessa elämässä: presidentinvaalit ja parlamenttivaalit.
Kesäkuussa järjestetään Ranskassa parlamenttivaalit, joissa valitaan 577 edustajaa Kansalliskokoukseen.

http://www.ambafrance-fi.org/Vaalit-2012

Mikäli Francois Hollande valitaan ensi kuussa presidentiksi ja vasemmisto voittaa parlamenttivaalit kesäkuussa, tasa-arvoinen avioliittolaki saattaa toteutua Ranskassa hyvinkin pian. Pidämme peukkuja.
---
Lopullista presidentinvaalitulosta odotellessa tarina Asterix-sarjakuvia lukeville.

YLEn kirjeenvaihtaja Raine Tiessalo raportoi Parisiumista: Gallialaiskylä veitsenterällä.
Tarina alkaa:
”Pienenpienen gallialaiskylän keväistä ilmaa kyllästää kyräily. Asukkaat ovat riitautuneet neljään leiriin eri puolille kylää. Kunkin leirin keskellä seistä jököttää oma paikallissankari: Sarkozix, Hollandix, Lepenix ja Mélenchonix. Kukin haluaa nousta kyläpäälliköksi.”

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2012/04/sarkozix_seikkailee_gallialaiskyla_veitsenteralla_3422231.html