Toronton Gay Villagen fetissi-juhla ei jatku

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 2

Toronton HLBT-alueen loppukesää jo vuosia leimannut fetissi-viikonloppu ei toteudu enää tänä vuonna. Aiemmin perjantaista sunnuntaihin toteutettu tapahtuma kutistui pari vuotta sitten yksipäiväiseksi. Viime vuonna järjestäjät olivat tehneet siitä enemmän "laajan yleisö" menokohteen, mikä kauhistutti perinteisiä asiakkaita, vaikkakin toi paikalle enemmän "tavallisia" torontolaisia.

Alkuperäismuodossaan Kirkkokadun fetissijuhla oli varsin sensuroimaton, katu oli suljettu ja puomien ohi kulkevilta kysyttiin varmuuden vuoksi, tiesivätkö mihin menivät, jos kysyminen vaikutti tarpeelliselta.

"Ulkopuoliselle" tuo kadunpätkä (Church Street Alexanderin ja Maitlandin välillä, aiemmin Woodista alkaen) oli juhlan aikana ehkä pelottavakin. Tämän jutun kirjoittaja poikkesi ohikulkumatkalla kadulla juhlan aikaan 2009 kahden suomalaisen toimittajan kanssa. Alle 30-kymppiselle miestoimittajalle koko homma oli kauhistus, sanoi "noiden olevan lesboja suoraan helvetistä" , kun taas ilmeisesti monipuolisemmin elämää nähnyt suunnilleen samanikäinen naistoimittaja silmäili katua enemmänkin uteliaisuudella. (Seurue poistui amerikkalaistyyppiseen pihvipaikkaan Jarvisille pikavauhtia, suuremmilta henkisiltä vaurioilta ihan varmasti välttyäkseen.)

Toronto Starin (kaupungin liberaali valtalehti) haastattelussa juhlan poismenoa valitettiin mm siksi, että tämän jälkeen sukupuolinen ilmaisu Kirkkokadulla on yhä neutraalimpaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Juhla järjestettiin samanaikaisesti Kanadan suurten yleismessujen (Canada National Exhibition, CNE) kanssa. Siten Torontoon tähän tapahtumaan tulleet saattoivat käydä myös CNE:ssä. Siellä muuan paikallisyrittäjä myi suomalaisia poronnahkoja. Toimittaja huomasi sellaisten käyneen kaupaksi myös Kirkkokadun tapahtuman asiakkaille.

Gay Villagena tunnettu alue on saanut vuoden aikana uutta leimaa perinteisen jääkiekkohallin (Church-Carlton -kulma) muuttumisesta ostoskeskukseksi. HLBT-asukkaita on muuttanut myös pois ja viihdepuoli vaihtanut myös Queen Westin alueelle. Noilla kulmilla tulisi järjestää parin vuoden kuluttua World Pride. Kirkkokadun HLBT-leimaisten yritysten hajautuminen muualle pitkin kaupunkia on huolestuttanut Priden järjestäjiä jo muutaman vuoden ajan.

Kirkkokadulla nähtyyn kuului kerran mm tämä hieman suomalaisen kansanperinteen joulupukkia muistuttanut otus. Hän kulki puujaloilla ja pysyi ihmeen hyvin pystyssä korkeuksissaan. Kuva on tumma mutta tarkemmin katsottuna pää ja sarvet erottunevat. - Kuva:jnsto.

Toronto Starin reppari aiheesta

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Poris
  • 23.4.2012, 9.11
Perusheteromeiningissä ei ole yhtään mitään "neutraalia".
Church St. business, kaupat ja palvelut sanoivat vaikka kadulla oli tuhansia ihmisia ei heidan tuottonsa kasvanut, pain vastoin.