Tunnettu kanadalainen homoaktivisti surmattu Halifaxissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Päivitetty klo 14.50: Lisätty Youtube-video paikallisesta uutislähetyksestä


Tunnettu kanadalainen homoaktivisti Raymond Taavel on surmattu Halifaxissa kadulla tiistain vastaisena yönä. Hänen kimppuunsa kävi tuntematon mies aivan homopaikan edessä. Hän loukkaantui vaikeasti ja kuoli pian sen jälkeen vammoihinsa.

Poliisi kutsuttiin paikalle klo 2.39 paikallista aikaa. Halifaxin pohjoisosassa Gottingen-kadulla oli tapahtunut väkivaltainen päällekäynti. Uhri makasi verta vuotavana kadulla lähellä Menz & Mollys-baaria. Se on suosittu homobaari. Ohikulkija oli yrittänyt auttaa. Poliisi sai jotain tietoja paenneesta hyökkääjästä, ja pelastuskoiran avulla lähistöltä olevalta puistokadulta löydettiin piiloutunut mies .

32-vuotias epäily on kiinni. On vielä epävarmaa, johtuiko hyökkäys homovihasta. Yksi todistaja on kuullut homovastaista huutelua. Uhrin mukana on ilmeisesti ollut toinenkin mies, joka iskettiin katuun.

The Chronicle Herald kertoo, että epäilty on ollut skitsofrenian vuoksi mielisairaalassa eikä palannut manaantaina lyhyeltä lomaltaan. Sairaala oli tehnyt hälytyksen kuusi tuntia aikaisemmin. Paikallisen homolehden julkaisija ei puhu homofobisesta rikoksesta, vaan ylipäätään haluaa kadut turvallisemmiksi - kaikille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

49-vuotias Raymond Taavel tunnettiin mukavana ja rauhallisena miehenä, joka ei provosoinut ketään. Hän on ollut mm. Halifaxin Priden johdossa. Aikaisemmin hän oli pitkään homolehti Wayvesin julkaisijana. Hän on aikaisemmin joutunut homofobisen hyökkäyksen kohteeksi. Kaksi vuotta sitten hän oli syömässä pitsapaikassa, kun viereen tuli mies, joka kysyi, onko hän homo. Sitä seurasi nyrkinisku ja sant: "Minulle olet liian homo". Taavel kirjoitti tapahtumasta lehdessään toukokuussa 2010.

Uutinen paikallisessa lehdessä

1 kommenttia

Kävin katsomassa, oliko Halifaxin keskustan vaalipiirin kansanedustaja liittovaltion parlamentissa Megan Leslie (suomalaistaustainen, äiti suomalainen, opiskellut myös Tampereella) kommentoinut aihetta, mutta ei ollut vielä substantiivista kommenttia, vain valittelu.

Meganin Facebook-sivu
http://www.facebook.com/MeganLeslieMP

Havaitsin samalla, että vaikka Leslie on mainittu useissa Kanada-aiheissa, hänen panostaan erilaisissa HLBT-oikeushankkeissa ei ole näillä sivuilla käsitelty. Niinpä tein Megan Lesliestä profiilijutun Ihmisiä ja ilmiöitä sivulle.