Pietarin kuvernööri Georgy S. Poltavchenko Helsingin 200-vuotisjuhlissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Huomenna torstaina Finlandiatalossa juhlitaan pääkaupungiksitulon 200-vuotisjuhlaa. Juhlaseminaarissa puhuu tasavallan presidentti ja vieraana on mm. Pietarin kuvernööri Georgy S. Poltavchenko.

Ville Ylikahri, helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja, kertoo blogissaan, että hän tiedusteli viime syksynä kaupunginjohtaja Pajuselta, miten Helsinki voisi reagoida Pietarin homopropaganda-lakiesitykseen. Pajunen vastasi kirjallisesti ja kertoi, että Helsinki ei tee ulkopolitiikkaa, mutta Helsinki oli osaltaan luomassa painetta ulkoministeriöön, jotta asiassa oltaisiin aktiivisia.

Ville Ylikahri kertoo, että hän aikoo olla eturivissä miehensä kanssa isännöimässä kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana kotikaupungin juhlapäivää ja osoittamassa, että sivistysvaltioissa homojen oikeudet ovat ihmisoikeuksia. Rintapielen sateenkaaripinssi olisi kiellettyä rekvisiittaa Pietarissa.

*****

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Seminaari alkaa klo 14.00 ja vastaanotto klo 16.30. Juhlakonsertti kutsuvieraille pidetään Musiikkitalossa 12.4. klo 19.00. Konsertissa esiintyy Helsingin kaupunginorkesteri johtajanaan Dima Slobodeniouk.

Ohjelma
http://www.helsinki200.fi/sites/default/files/uploads/helsinki_200_ohjelma_1204_2012.pdf

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Homopallero
  • 11.4.2012, 14.54
Mitäköhän mieltä uusi presidenttimme on Pietarin homolaista? Kuittaako hän senkin sillä samalla homovihaajien nuoleskelulla, että homojen yhtäläiset oikeudet tunkeutuvat "toisten arvomaailmaan". Mielenkiintoista miten tietty perusoikeus voi olla toiselle itsestäänselvyys, kun taas toisen vastaavan oikeuden kumoaakin sitten toisen mielipiteenvapaus. Odotin Niinistön tasoiselta poliitikolta enemmän kuin opportunistista suvaitsemattomuudella ratsastamista, mitä hän harrasti vaalien aikaan. Se oli likainen temppu. Toivottavasti hän ei jatka sitä.
Mielenosoitus Pietarin 'homopropagandalakia' vastaan torstaina kello 13.00 Finlandiatalon edessä

Pietarin kuvernööri Georgi Poltavtshenko, joka kuukausi sitten allekirjoitti homovastaisen lain, osallistuu torstaina 12.4.2012 Finlandiatalolla Helsinki pääkaupunkina 200 –vuotisjuhlaan. Laki kieltää "homoseksuaalisen propagandan" levittämisen alle 18-vuotiaille; sen avulla voidaan kieltää kaikki asiallisesti homoseksuaalisuutta käsittelevät julkaisut ja mielipiteet. Haluamme muistuttaa päättäjiä siitä, että laki on Euroopan ihmisoikeussopimuksen vastainen, mahdollistaa karkean syrjinnän, ja että kerran hyväksytty laki voidaan vielä kumota.

Järjestävät Amnesty International ja Seta