Itävalta: Rekisteröidyssä parisuhteessa elävä mies tuli valituksi kirkkovaltuustoon

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

26-vuotias Florian Stangl, vammaishoitaja, ei itse hakenut kirkkovaltuustoon, mutta Stützenhofenissa kyläläiset halusivat hänet. Kaikki tiesivät, että hän on homo ja elää yhdessä partnerinsa kanssa rekisteröidyssä parisuhteessa. Vaalit olivat 18. maaliskuuta ja Florian Stangl sai 142:sta äänestä 94. Kyläläisiä homosuhde ei kauhistuttanut, sillä koko kylä oli kutsuttu aikoinaan parin häihin ja ainakin puolet kyläläisistä osallistui.

Kylän kirkkoherra Gerhard Swierzek ilmoitti, että rekisteröidyssä parisuhteessa elävä ei voi olla kirkon luottamusvirassa ja kehotti valittua perääntymään. Ei hänellä henkilökohtaisesti ole mitään vastaan, mutta kirkkolaki ei salli sellaista valtuutettua. Jos hän eläisi yksin, kirkkolaki sallisi jäsenyyden kirkkovaltuustossa. Kyläläiset ovat kuitenkin valitsemansa ehdokkaan takana. Pormestarikin kehui nuorta miestä mainioksi mieheksi.

Tapaus sai suurta julkisuutta lehdissä. Die Presse -lehti on seurannut tapahtumien kulkua päivittäin. Homojärjestöt ja kirkon uudistusliike ovat ärtyneet ahdasmielisyydestä. Wienin piispa Christoph Schönborn kutsui pariskunnan luokseen lauantaina palattuaan matkoilta. Keskustelu oli kunnioittava ja asiallinen. Tulevalla viikolla kirkon virkakoneisto tutkii, mitä tässä tilanteessa pitäisi tehdä.

Netissä levinnyt kuva valtuutetusta

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!