Kaksi miestä Paraguaysta solmi avioliiton Argentiinassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Kaksi homoaktivistia Paraguaysta, Simón Cazal ja Sergio López, solmivat viime perjantaina avioliiton keskenään Santa Fen maakunnassa Argentinassa. Kyseessä oli Paraguayn ensimmäinen homoavioliitto ulkomailla. Paraguayn seksuaali-vähemmistöjen järjestön ”Somos Gay” puheenjohtaja Cazal kertoi heidän valinneen Rosarion (Santa Fe), koska pitävät kaupungista ja sen edistyksellisestä politiikasta ja koska heillä on siellä paljon ystäviä.

Avioliitto osoitti tarpeelliseksi sen, että myös Paraguay hyväksyy homoavioliitot.
Cazal sanoi: ”On välttämätöntä esiintyä julkisuudessa, koska muuten ihmiset ajattelevat, ettei homoja ja lesboja ole olemassa. Jos ulkomaalaiset menevät naimisiin Argentiinassa, se merkitsee ennakkotapausta Paraguaylle. Haluamme, että Paraguayn lainsäädäntöä muutetaan niin, että meidän oikeutemme tunnustetaan. Paraguay kuuluu Mercosuriin ja järjestön solmiman sopimuksen perusteella Paraguayn on tunnustettava tämä oikeus.”

Paraguayn virkamiehet ja uskonnolliset ryhmittymät ovat edellyttäneet, ettei maa tunnusta aktivistien Argentiinassa solmimaa avioliittoa. Cazal vakuuttaa kuitenkin, että mikäli tunnustusta ei tule, miehet vievät asiaan asianomaiseen oikeusistuimeen ja tarpeen mukaan Amerikan valtioiden oikeuteen.

Argentiinan sateenkaariväestöä edustavan liiton FALGBT puheenjohtaja Esteban Paulón julistaa: ”Olemme onnellisia ja ylpeitä siitä, että Simón ja Sergio voivat mennä naimisiin maassamme. Tällä keinolla Argentiina alkaa viedä maasta tasa-arvoa, koska niiden 10 maan joukossa, joissa on voimassa tasa-arvoinen avioliittolaki, vain Argentiina voi taata sen kaikille maapaloon asukkaille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

FALGBT muistuttaa, että yksinkertaisella menettelyllä ja vähintään 96 tunnin oleskelulla maakunnassa mikä tahansa maapallon pariskunta (homo- tai heteroseksuaalien) voi solmia voimassa olevan lainsäädännön mukaisen avioliiton.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!