Nigerialainen homo haluaa ennemmin kuolla kuin palata kotimaahansa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 2

Nigerialainen 25-vuotias homoseksuaalinen mies John Abraham on kääntynyt Englannin lehdistön puoleen, jotta hänen turvapaikkahakemuksensa hyväksyttäisiin. Abraham jätti turvapaikkahakemuksensa paettuaan Nigeriasta, jossa homoseksuaalisuudesta voi joutua jopa kuolemaan tuomituksi. Sen takia hän haluaa mieluummin ”kuolla” kuin palata synnyinmaahansa.

Nigerialaisnuori on tällä hetkellä säilössä Colnbrookin maahanmuuttokeskuksessa lähennä Heathrown lentoasemaa. Täältä hänet voidaan nopeasti karkottaa Nigeriaan, mikäli turvapaikkahakemus hylätään. Hylkäyspäätöksen pelossa Abraham on turvautunut englantilaisiin tiedotusvälineisiin voidakseen harjoittaa painostusta myönteisen päätöksen saamiseksi. Hän on muistuttanut, että viranomaisten harrastaman homojahdin lisäksi hän joutuisi perheensä harjoittaman väkivallan kohteeksi hänen homoseksuaalisuutensa tuoman julkisuuden takia.

Mies on kertonut lehdistölle: ”Lähdin Nigeriasta vuonna 2008 ja tulin Englantiin opiskelemaan yrityshallintoa. Opiskeluaikanani rakastuin erääseen poikaan ja kerroin siitä perheelleni. Isäni on pastori, ja muiden perheenjäsenteni lailla hän on hylännyt minut ja kertonut asiasta yhteisömme muille jäsenille. Jos Englannin viranomaiset määräävät minut palaamaan Nigeriaan, kimppuuni hyökättäisiin ja minua vainottaisiin homoseksuaalisuuteni takia. Minulla ei olisi mahdollisuuksia elää homoseksuaalina miehenä. Mieluummin kuolen kuin palaan Nigeriaan.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Abrahamin turvapaikkahakemuksen käsittelyä monimutkaistaa se, että hänet on aikaisemmin pidätetty ”varastetun tavaran hallussapidosta”. Abrahamin mukaan tavarat oli varastanut eräs hänen ystävistään.

Universo Gay (Epanja)

2 kommenttia

Eipä kovin erikoinen toive, kun lukuisat homot haluavat kuolla ennemmin kuin olla homoja ihan sivistyneissäkin valtioissa, saati sitten jossain Nigeriassa.

Eikä ole järjellä pilattu tämä tyyppi, jos tiesi varastetun tavaran kanssa leikkivänsä.