Berliini: Ensimmäinen hoitokoti dementoituville homomiehille

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • vaeltaja2006


Berliinissä on avautumassa ensimmäinen hoitokoti dementiaan sairastuneille homomiehille. Kyseessä on Euroopan mitoissa pilottihanke. Demenz-yhteisössä on kahdeksan asuinhuonetta ja yhteisiä tiloja. Kukin huone on kooltaan 15 neliömetriä. Vieressä on yhteinen keittö, 40 neliötä ja oleskelutila. Dementoituneiden hoidosta huolehtii sairauteen perehtynyt hoitopalvelu, jossa työskentelee homohoitajia. Psykososiaalinen huolenpito on myös homoyhteisöön lukeutuvien asiantuntijoiden ja vapaaehtoisten käsissä. Alzheimerin tauti voi dementoida myös nuorempia. Lääkityksen teho on heikohko, mutta taudin kehitystä voidaan hieman hidastaa turvallisella ympäristöllä, stressittömyydellä, ihmisten kanssa toimimisella. HIV-positiivisilla on suurempi riski sairastua dementiaan.

Hoitokoti kuuluu „Lebensort Vielfalt“ -rakennusprojektiin. Sopimus rakennustöistä solmittiin kaupunginosahallinnon kanssa maaliskuussa 2010. Maapohjasta on sopimus kaupungin kanssa 75 vuodeksi. Kyseessä on vanha talo, joka saa uuden käyttötarkoituksen. Kaikkiaan talosta tarjotaan 24 huoneistoa vanheneville homomiehille. Osoite on Niebuhrstr. 59/60. Lähellä ovat Kurfürstendamm, Adenauerplatz ja Savignyplatz..


Virike projektille tuli vuonna 2008 kongressissa, jossa aiheena olivat homomiehet ja vanheneminen. Varojen keräys alkoi vuonna 2009, ja rahaa on saatu mm. veikkausvoittovaroista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Yhteenveto: Homomiehet vanhuudessa (saksankiel.)
Ranneliikkeen aikaisempi uutinen

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!