Ensimmäinen vanhainkoti homoille ja lesboille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Hannu Korhonen

Pidättämisongelmat, huonomuistisuus, ja sitten vielä homo? Ikääntyville homoseksuaaleille nämä eivät ole aina yksinkertaisia asioista. Nyt rakennetaan Winterfeldplatzille Berliinin Schönebergin kaupunginosaan ensimmäinen homoille ja lesboille tarkoitettu vanhainkoti.

150 asukkaalle suunniteltu Magnus-Hirschfeld-Haus on tarkoitus avata toukokuussa 2006. Ensimmäiset kiinnostuneet ovat jo ilmaisseet halunsa asua rakennettavassa talossa. "Nyt on tulossa se sukupolvi homoja ja lesboja, joiden ei enää tarvitse peitellä seksuaalisuuttaan eläkeiässä," kertoo Hans-Jürgen Esch, yksi rakennushankkeen puuhaihmisistä.

Esch ja hänen ryhmänsä aikoo investoida entiseen vanhainkotiin 11 miljoonaa euroa. Tarkoitus on saada aikaan 40 vuodepaikkaa/hoitopaikkaa ja 76 huonetta joissa on 1-2 makuuhuonetta (hinnan on tarkoitus vaihdella 400-800 euron välillä).

"Talon käyttötarkoituksen on tarkoitus heijastua myös henkilökunnasta," Esch sanoo. Tosin vaatimuksena työpaikan saamiselle ei ole seksuaalinen suuntautuminen. Lisäksi myös heteroisoisät ja -isoäidit saavat muuttaa perustettavaan taloon.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Eräät lesbo- ja homoyhdistykset joilla on myöskin ollut suunnitelmia vanhankotia/iäkkäiden ihmisten asuinrakennuksia silmälläpitäen, seuraavat tämän vuodeksi 2006 suunnitellun talon avajaisia lähinnä surullisina. Hoitoa tarvitsevat homoseksuaalit ovat tässä rakennushankkeessa heidän mielestään toissijaisena kohteena, tärkeintä on taloudellinen menestys, "Village" -niminen yhdistys kritisoi.

Lisää, lähteet:
- morgenpost.berlin1.de
- www.eurogay.de

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!