TV-ohjelmien sensuuria halutaan kiristää USA:ssa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Joukko USA:n republikaanisenaattoreita haluaisi tiukentaa entisestään tv-kanavien siveysvalvontaa. Aiemmin vain maanpäällisiä lähetyksiä koskeva sensuuri haluttaisiin ulottaa myös kaapelitelevisioon ja ehkä myös Internetiin. Mikäli laki tulisi voimaan, pitäisi ohjelmien kielenkäyttöä siivota, ja poistaa paljas pinta ja väkivalta. Mittausten mukaan yli puolet amerikkalaisista kannattaa sääntelyn tiukentamista.

Yhdysvaltain viestintävirasto kiristi TV-lähetysten valvontaa viime syksynä sen jälkeen, kun Janet Jacksonin paljas tissi vilahti TV-ruudussa Super Bowl -ottelun tauolla. Tapauksesta nousi valtava kohu USA:ssa. Kohun jälkimainingeissa valtakunnalliset TV-kanavat mm. kieltäytyivät esittämästä homoille suunnattuja TV-mainoksia. Los Angelesin terveysvirasto ja Clevelandissa toimiva protestanttinen kirkko eivät saaneet mainoksiaan eetteriin. Kaapelikanavilla mainoksia sen sijaan esitettiin.

Laki vaikuttaisi toteutuessan myös Suomeen, sillä suuri osa meillä nähtävistä amerikkalaissarjoista on peräisin USA:n kaapelikanavilta, kuten esimerkiksi vahvan homoteeman sisältävä "Mullan alla". Suomen TV-kanavilla ei kuitenkaan uskota lain läpimenoon.

Lähde ja lisää tietoa:
- Markkinointi ja mainonta
- ranneliike.netin aiempi uutinen

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!