Muslimifanaatikkoja uhkaa Englannissa 7 vuoden vankeus

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 2

Englannissa uhkaa seitsemän vuoden vankeustuomio muslimikiihkoilijoita, joiden jakamissa lentolehdissä kehotettiin hirttämään, kivittämään ja polttamaa kuoliaiksi homoseksuaaleja. Miehet jakoivat lehtiä kadulla ja pistivät niitä postiluukuista osana vihakampanjaa, jossa homoseksuaaliset ihmiset vaadittiin teloitettaviksi, he kun muka ovat syynä yhteiskunnallisiin ongelmiin.

Ihjaz Ali, Kabir Ahmed ja Razwan Javed ovat ensimmäiset seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvan vihanlietsonnan kieltävän lain perusteella syytteeseen asetetut Englannissa.

Kun miehet todettiin tammikuun 20 päivänä Derbyn hovioikeudessa syyllisiksi, asukkaat kertoivat, miten nuo kolme fundamentalistia halusi muuttaa heidän pienen alueensa Derbyssä sharian (islamilaisen lain) alaiseksi keskiaikaiseksi valtioksi. Jokainen, joka oli uskaltanut asettaa kyseenalaiseksi miesten ohjelman, oli leimattu MI5-agentiksi (Englannin sotilastiedustelu) tai sielunsa myyneeksi.

Oikeuden istunnossa ilmeni seuraavaa:

Ryhmän johtaja Ihjaz Ali oli salaa kutsunut muslimifanaatikon ja vihasaarnaajan Anjem Choudaryn sarjaan kokouksia Derbyssä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ryhmällä oli sidoksia Englannin terrorismin vastaisten lakien perusteella kiellettyyn ääriliikkeeseen Al-Muharijoun.

Maltillisiin, ryhmän toimintaa arvosteleviin muslimijohtajiin kohdistettiin vihakampanja, jossa heidän kasvonsa oli painettu ”Etsitty”-julisteisiin.

Kunnallisvaalien aikana vuonna 2006 poliisi piti pyytää paikalle, koska ryhmä muslimimiehiä oli vartiossa Normantonin äänestyspaikalla käskemässä muslimeita jättämään äänestämättä. ”Islam kieltää äänestämisen ja mikä tahansa hallitus on laiton, ellei se ole islamilainen kalifikunta.”

Oikeudessa kerrottiin, miten ryhmän aktivistit kiusasivat asukkaita ja pelottelivat kadulla kulkevia homoja.
Ensimmäinen lentolehti, otsikoltaan ”Kuolemanrangaistus?”, väitti ”Allahin sallivan homojen tuhoamisen” ja ”ainoan kysymyksen olevan miten”.
Toisessa, otsikoltaan ”Muutu tai pala” esiintyi palava hahmo tulimeressä, ja siinä varoitettiin homoseksuaalisuuden dekriminalisoinnin olevan ”kaikkien ongelmien juuri”.
Kolmas, otsikoltaan ”HOMO – olet Jumalan kauhistus” varoitti homoihin kohdistuvista ”vakavista rangaistuksista”.
Neljäs ryhmään yhdistetty lentolehti, jota ei kuitenkaan jaettu, kuvasi homoseksuaalisuuden ”inhottavaksi, rumaksi, syöpäsairaudeksi”. Se puhui ”homoista synnintekijöistä” ja ”hinteistä” ja esitti kysymyksen ”Homo tänään, pedofiili huomenna?”.

Ali (42), Ahmed (28) ja Javed (28), kaikki kotoisin Normantonista Derbyssä todettiin syyllisiksi uhkaavan kirjallisen aineiston levittämiseen tarkoituksena lietsoa seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvaa vihaa. Tuomio langetetaan ensi kuussa.
Menhoob Hussein (44) ja Umar Aved (38), jotka olivat levittäneet lentolehtiä, vapautettiin syytöksestä lietsomisesta vihaan.

Rikos- ja maahantulolakeihin sisällytettiin maaliskuussa 2010 seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvan vihan lietsonnan kieltävä maininta. Aikaisemmin laeissa oli viitattu vain uskontoon ja rotuun perustuvaan vihan lietsontaan.

Oikeudenkäynnissä alueen homoseksuaaliset asukkaat kertoivat lentolehtikampanjan vaikutuksesta heidän elämäänsä. He todistivat seinämän takaa, koska he pelkäsivät, että ryhmän jäsenet saisivat tietää heidän seksuaalisesta suuntautumisestaan.

Stonewall-nimisen homoryhän johtaja Ben Summerskill sanoi homovastaisesta ääripropagandasta tulleen vihasaarnaajien harkittu taktiikka, nämä kun tiesivät, että terroriin ja uskonnolliseen vihaan viittaaminen johtaisi vankilaan. Summerskillin mukaan äärimmäisyys synnyttää toisen, eikä ole mikään yllätys, että väkivaltaisen ja äärimmäisen homofobian sekä ääriuskonnollisuuden välillä on yhteys.

Oikeudessa ryhmän johtaja Ihjaz Ali väitti ”olevansa pelkkä ahkera perhemies perinteellisine muslimin mielipiteineen. Ooikeuden istunnossa näytettiin kuitenkin videotallenne, jossa Ali tapasi kuuluisan vihasaarnaajan Anjem Choudaryn. Ali oli useita kertoja varannut huoneen paikallisesta vapaa-ajan keskuksesta tavatakseen salaa fanaatikon. Taksikuskina työskentelevä Ali oli kertonut vapaa-ajan keskuksen henkilökunnalle tarvitsevansa huonetta ”islamilaiselle keskusteluryhmälle”. Mutta poliisi kutsuttiin paikalle, kun kävi ilmi, että Choudary osallistui kokouksiin.

Choudary on usein ylistänyt syyskuun 11 päivän terrori-iskujen tekijöitä ja vaatinut kaikki homot kivitettäviksi kuoliaiksi.

Owess Lal, 18-vuotias myyntikonsultti kertoi radikaalien ottavan saaliikseen kouluttamattomia teini-ikäisiä. Toinen asukas totesi, että vaikka Ali ja hänen seuraajansa eivät edusta enemmistöä, niin he ovat hyvin hyökkääviä, äänekkäitä ja päällekäyviä.

Eräs asukas kertoi alueen ilmapiiristä: ”Täällä oli ennen ihanaa. Nyt täällä ei tunne oloaan turvalliseksi noiden tyyppien takia. Minulla ei ole ongelmia muslimien kanssa. Mutta tuo poppoo ei käsitä asuvamme Englannissa eikä missään islamilaisessa valtiossa.”

Daily Mail (Englanti)

2 kommenttia

Tää on tätä monikulttuurisuuden autuutta, jota Vihreet ja Pekka Haavisto kurkku suorana huutaa. Nyt on vielä mahdollisuus miettii, jos et oo jo äänestäny, ketä kannattaa äänestää toisella kierroksella. Taantumuksellisii arvoi edustavii Vihreitä vai parempii (ja edistyksellisimpii arvoi) arvoi edustavaa Kokoomusta?
  • 2 / 2
  • Janne Nousiainen
  • 27.1.2012, 15.14
Kokoomus on rikkaita suosiva öykkäri puolue köyhät kyykkyyn ja sitä menoa ,itse työttömänä en voisi ikinä äänestää niinistöä.Terveisin keskustalainen Oulusta ja lestadiolainen,nyt kirjoitan äänestys numeroon kakkosen!