Neljä nuorta pidätettiin Kamerunissa homoudesta syytettyinä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Kamerunin poliisi on taas pidättänyt maan kansalaisia näiden seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Massa voimassa olevien sortolakien uusimpia uhreja on neljä nuorta miestä. Kamerunilaiset järjestöt ”Homoseksuaalien puolustusyhdistys” ja ”Homojen vanhempien liitto” ovat tuominneet seksuaalivähemmistöihin kohdistuvan ajojahdin ja kidutukset.

Ensimmäinen pidätys tapahtui Kumbassa joulukuun 27 päivän vastaisena yönä, kun eräs mies pyydettyään rahaa neljältä nuorelta alkoi kirkuen syyttää heitä homoseksuaalisuudesta. Tapahtuma johti siihen, että naapurit tuomitsivat nuoret. Kaiken kukkuraksi pidätettyjen joukkoon kuuluneen Raphaelin setä vei tämän alkajaiskiksi poliisiasemalle pyytäen poliiseja tuomitsemaan pojan homoseksuaalisuudesta.

Raphael tunnusti vähän myöhemmin homoseksuaalisuutensa poliisille, mikä sateenkaarijärjestöjen mukaan tapahtui kidutuksen seurauksena. Hän oli lisännyt, että hänen poikaystävänsä on Kevin, joka tämäkin kuului pidätettyjen joukkoon.

Poliisi haluaa syyttää neljää pidätettyä nuorta homoseksuaalisten suhteiden ylläpitämisestä, mistä voi seurata viiden vuoden vankeusrangaistus.

Homojen puolustusjärjestön mukaan pidätetyt oli lähetetty sairaalaan, jotta heidän peräaukkonsa voitaisiin tarkastaa homoseksuaalisten suhteiden osoittamiseksi.
Kamerunin lääkäriliitto on antanut julkilausuman, jossa se ilmoittaa kieltäytyvänsä sellaisista peräaukon tutkimuksista, joiden tarkoituksena on selvittää, harrastaako henkilö anaaliseksiä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sen jälkeen, kun kolme miestä oli tuomittu marraskuussa homoseksuaalisuudesta, Kamerunin hallitus hyväksyi joulukuussa homoseksuaalisuuden vastaisen lakiehdotuksen.

Universo Gay (Epanja)

1 kommenttia