Härskejä kaskuja ehdokkaista?

  • Uutinen
  • Sattumat
  • vaeltaja2006
  • 7

Vitsien heitto on taitolaji.Se kävi ilmi eilen illalla viihdeohjelmista. Putous-ohjelmassa näyttelijät kehittelivät vitsejä mm. Paavo Lipposesta. Mitä yhteistä on Paavo Lipposella ja polkupyörällä? "Molempia polkee mielellään", vetäisi juontajanäyttelijä Irina Kuustonen. Naurattiko? Ilta-Sanomat teki vitsistä uutisjutun.

Astetta kovempaa oli vitsien heitto Uutisvuodossa. Ensimmäisessä kuva-arvoituksessa on kaksi kaveria pylly paljaana. Baba on kuulemma kutsunut työkavereita saunaan, ja siinä pullistelevat ohjelman kaksi vakiokilpailijaa (tietenkin 30 vuotta ja 50 kiloa sitten). Tervo jatkoi kuvien analyysiä. Pekka Haavisto on homo. Sitä asiaa hän on pitänyt ansiokkaasti ei-kaapissa. Tukiryhmään kuuluu sarjakuvapiirtäjä Jarla, Fingerborgin isä. Hänellä on sarjakuvan pätkä, jonka sanoma on: kakkonen on ykkönen. Kakkonen takoittaa myös - (empien) pyllyä. Lehdessä kerrotaan: "Haavisto kiinni kakkospaikassa". Partainen vakiokilpailija vasemmalla jatkaa, että: "Luulin, että niin voi käydä vain koirille".

Edelleen Tervo: Paavo Väyrynen sanoi tv-mainoksessa. Talossa pitää olla isäntä - ja emäntä. Se on loanheittoa Haavistoa kohtaan. Pitäiskö olla: Talossa pitää olla isäntä - ja rekisteröity kumppani. Toinen vieraista kommentoi: "Tosin Paavo Väyrynen ei kertonut, onko hän itse isäntä vai emäntä" .

Stan Saanila: "Kaikki hakevat nyt Haaviston segmenttiä. Sellainenkin otsikko oli: Väyrynen heti Haaviston perässä. Niin ajat muuttuvat. Paavo on haistanut jälleen, mistä tuulee. Seuraavaksi nännirenkaat."

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

7 kommenttia

"Pekka Haavisto on homo. Sitä asiaa hän on pitänyt ansiokkaasti ei-kaapissa."

Mihin ovat unohtuneet ne kymmenet vuodet, jolloin Haavisto piti julkisuudessa kaapin ovet tiukasti kiinni? Juuri silloin kun kymmenettuhannet suomalaiset homoseksuaalit olisivat tarvinneet palavasti julkista tukea? Poliittisesti ummehtuneella ja suvaitsemattomalla 70-luvulla? Hiv:n leimaamalla 80-luvulla? Äärikonservatiivisella 90-luvulla? Ulkomailta piti puoliso hakea ettei vaan paljastuisi Suomessa! Kaveria ei jätetä, sanoivat veteraanit. Haavistopa jätti ja pahasti. Halonen on haavistoon verrattuna Suomen Christopher Street. Helppohan niitä natseja on silloin vastustaa kun liittoutuneet ovat pommittaneet Berliinin nuuskaksi ja puna-armeija on vallannut kaupungin.
Omat tietoni ja muistikuvani eivät anna minulle juuri mahdollisuutta arvioida Haaviston toimintaa viime vuosituhannen puolella.

En tiedä, kuinka paljon Haavisto toimi glbti-asioiden hyväksi hiljaisesti. Siitä varmaan tietävät kertoa paremmin muut. Käsittääkseni Haaviston suuntautuminen oli kuitenkin poliittisissa ympyröissä ainakin jossain määrin tiedossa.

Tärkeä kysymys on, kuinka paljon Haavisto olisi pystynyt vaikuttamaan asioihin, jos tämä olisi tuohon aikaan ollut kaapista ulkona. Olisiko tämä kylmästi sysätty "homo-friikkinä" syrjään, pois päätöksenteosta?