Pohjoismaiden homopoliiseille yhdistys

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Pohjoismaiset poliisit suunnittelevat perustavansa yhdistyksen, joka kokoaisi yhteen täkäläiset seksuaalivähemmistöihin kuuluvat poliisit, kertoo Ruotsin suomenkielinen Sisuradio. Yhdistyksen tarkoituksena on olla tukena kollegoille, joiden on vaikea toimia julkisesti.

Eurooppalaiset seksuaalivähemmistöihin kuuluvat poliisit järjestävät kolmipäiväisen seminaarin 3. elokuuta. Seminaarissa keskustellaan seksuaalivähemmistöihin kuuluvien poliisien asemasta. Seminaari järjestetään kolmatta kertaa.

Tapahtuman järjestäjät kertovat, että kokoukseen osallistuvan poliisin ei tarvitse olla homo, vaan siitä on hyötyä myös niille poliiseille, jotka työskentelevät viharikosten kanssa. Seksuaalivähemmistöihin kuuluvien poliisien tasa-arvoisuutta ajaa Euroopan laajuisesti Hollannissa perustettu European Gay Police Association. Järjestön tehtävänä on mm. löytää vaikutuskeinoja kansalaisten ja toisten poliisien keskuudessa esiintyviin vihamielisiin asenteisiin.

Etenkin Suomessa seksuaalivähemmistöihin kuuluvien poliisien asema on pohjoismaalaisittain ongelmallinen. Kaapista ulkona olevia poliiseja ei juuri Suomessa ole ja koko asiasta vaietaan. Seminaarin järjestäjiin kuuluva Riikka Asmundsson kertoo Sisuradion haastattelussa, että seminaariin osallistuvien suomalaispoliisien on tultava salaa paikalle.

- SR Sisuradio: Yhdistys kokoamaan pohjoismaiset homo-poliisit
- Keskustelu: Pohjolan homopoliiseille yhteistyötä

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta