USA: Exodus International on vakavissa taloudellisissa vaikeuksissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Exodus Internationalissa on pidetty hätäkokous marraskuun puolivälissä. Tavoitteena on estää järjestön hidas kuihtuminen tai häviäminen.

Ex-Gay Watch -verkkolehti uutisoi, että Exodus Internationalin toimitusjohtaja Alan Chambers kutsui järjestön kannalta merkittävät henkilöt salaiseen kokoukseen 16.11.2011. Heidän tavoitteenaan oli saada kuralle mennyt talous jaloilleen. Syynä taloudelliseen ahdinkoon on asenteiden muuttuminen sallivammaksi homoseksuaalisuutta kohtaan Yhdysvalloissa. Tämän vuoksi järjestö on menettänyt useita tärkeitä taloudellisia tukijoitaan.

Kolme vuotta sitten järjestö osti kiinteistön yli miljoonan dollarin hinnalla. Tämä tapahtui hetkenä, jolloin kiinteistöjen hinnat olivat huipussaan. Seurannut hintaromahdus on merkinnyt myös arvon laskua ostetulle kiinteistölle. Vuonna 2010 järjestö joutui käyttämään säästöjään 200 000 dollaria toiminnan pyörittämiseen. EGW-uutisessa todetaan kuivasti, että jos järjestö jatkaa nykyistä toimintamalliaan, on varsin ilmeistä, että he saavat panna pillit pussiin lähitulevaisuudessa.

Järjestö markkinoi ajatusta, että homona eläminen on syntistä, väärin ja epätervettä. Vain muutos (eheytyminen) on se tie joka saa Jumalalta hyväksynnän.

Järjestön johtaja Alan Chambers on mainostanut satojen tuhansien homojen eheytyneen heidän menetelmiensä avulla. Uutista seuranneessa keskustelussa ehdotettiin, että jospa nuo sadattuhannet eheytyneet pistäisivät hatun kiertämään ja kukin lahjoittaisi järjestölle 10-20 dollaria, järjestön taloushuolet olisivat pois pyyhkäistyjä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Yhdysvalloissa ihmetellään edelleen sitä, että missä nuo valtavat eheytyneiden joukot piileskelevät. Julkisuuteen ilmestyvät aina vain samat 10-20 henkilöä, useimmat virkansa puolesta todistamaan eheytymisestä. Ilmiöhän on sama myöskin Suomessa. Yhden käden sormilla ovat laskettavissa ne suomalaiset "eheytyneet" tai vielä matkalla eheytymiseen olevat henkilöt, jotka koskaan näkyvät julkisuudessa.

Yhtenä mahdollisena selviytymisstrategiana saattaa tulla kysymykseen Exodus Internationalin nykyistä voimakkaampi laajeneminen ulkomaille niihin maihin, joissa eheyttämiseen ei suhtauduta kovin kriittisesti. Siis todellisuudessa rahan kerääminen muista maista tukemaan nyt huonossa mallissa olevaa järjestön taloutta.

Ex-Gay Watch -uutinen Exodus Internationalin tilanteesta

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Hannu, Tre
  • 5.12.2011, 16.43
Jos niin onnellisesti käy, että Exodus kupsahtaa, toivomuksena on, että kukkien sijaan muistettaisiin rahalahjoituksella tiettyjä järjestöjä kuten Setaa.