Kolme kamerunilaista on tuomittu homoseksuaalisuudesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Kamerunin oikeusistuimet ovat tuominneet kolme miestä (19-, 20- ja 40-vuotias) viiden vuoden vankeuteen homoseksuaalisuudesta. Oikeusistuimet ovat tuomion langettaessaan ottaneet huomioon miesten naismaisen käyttäytymisen.

Miehet pidätettiin viime heinäkuussa homoseksuaalisuudesta syytettynä poliisiin epäiltyä heidän seksuaalista suuntautumistaan, koska he meikkasivat itseään.
Homoseksuaalisuuden puolustusyhdistys ADEFHO on tuominnut sen, että maan oikeusistuimet ovat langettaneet tämän sukupuoliseen suuntautumiseen perustuvan tuomion ja sen, että tunnustus saatiin sen jälkeen, kun pidätettyjä oli julmasti pahoinpidelty poliisiasemalla.

Viiden vuoden vankeusrangaistuksen lisäksi miehet tuomittiin maksamaan 300 euron sakon, joka ylittää huimasti maassa maksettavat keskimääräiset kuukausipalkat.

Ennen tätä tuomiota Kamerunissa pidätettiin elokuussa neljä miestä syytettynä ”hyökkäyksestä siveyttä vastaan”, ja syyskuussa pidätettiin kaksi miestä syytettynä yrityksistä solmia Internetin välityksellä suhteet toisiin miehiin. Amnesty International on tuominnut tapaukset.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Nimenkeruukampanja Kamerunin homojen puolesta on on syyskuusta lähtien onnistunut keräämään yli 67000 allekirjoitusta. Vetoomuksen voi allekirjoittaa All Out-kotisivulla.

Universo Gay (Epanja)
Allekirjoita vetoomus

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!