Ihmisoikeusjärjestöt tuomitsevat homoseksuaalisuuden kriminalisoinnin Kyproksella

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Amnesty International, Human Rights Watch ja Homojen, lesbojen, transsukupuolisten ja biseksuaalien kansainvälinen järjestö ILGA ovat tuominneet Turkin vallan alla olevalla Pohjois-Kyproksella sovellettavaa homoseksuaalisuuden kriminalisointia. Homosuhteista tuomitaan vankeuteen.

Turkin vallan alla olevan Pohjois-Kyproksen viranomaiset ovat viime kuussa pidättäneet kymmenkunta miestä syytettyinä homoseksuaalisten suhteiden ylläpitämisestä. Vaikka homoseksuaalisuus ei ole rikollista Kyproksella, siitä joutuu vankilaan maan pohjoisosassa, joka nauttii tietyn asteista itsenäisyyttä. Brittiläisen siirtomaavallan peruja olevan, Pohjois-Kyproksella vielä voimassa olevan vuodelta 1929 peräisin olevan rikoslain 154 pykälä tuomitsee homosuhteet rikollisiksi.

Useat kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt ovat tuominneet tämän homoseksuaalisuuden kriminalisoinnin ja kertoneet seitsemän miehen joutuneen pidätetyksi homoseksuaalisuuden takia lokakuun 14 päivän jälkeen. Järjestöt ovat tuominneet sen, että ainakin kaksi näistä seitsemästä on joutunut poliisin pahoinpitelemäksi ja vaatineet tutkimuksen käynnistämistä tästä virka-aseman väärinkäytöstä. Järjestöt vaativat myös pidätettyjen viipymätöntä vapauttamista ja homoseksuaalisuuden kriminalisoivien lakien kumoamista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pohjois-Kyproksen presidentti Derviş Eroğlu on eurokansanedustaja Marina Yannakoudakiksen painostuksesta luvannut kumota pykälän 154.

Universo Gay (Espanja)
Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!