Espanjaan on nimitetty syyttäjä vähemmistöjen oikeuksien turvaamiseksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Espanjan yleisen syyttäjän toimisto on nimittänyt uuden syyttäjän, jonka tehtävänä on maan korkeimmassa oikeudessa valvoa, että kansalaisia kohdellaan yhdenvertaisesti. Näin taistellaan aktiivisesti syrjintää vastaan. Espanjan sosialistisen puolueen sosiaaliasioiden sihteeri Pedro Zerolo on kiitellyt nimitystä.

Espanjan yleisen syytäjän toimisto on nimittänyt syyttäjä Antolin Herreron uuteen virkaan maan korkeimmassa oikeudessa. Hänen tärkeimpänä tehtävänään on suojella kansalaisten yhdenvertaisuutta lain edessä ja taistella syrjintää vastaan, mukaan lukien homofobia ja transfobia.

Espanjan sosialistisen puolueen sosiaaliasioiden sihteeri Pedro Zerolo totesi kyseessä olevan tärkeän uutisen ja suuren askeleen. Näin koordinoidaan ja tehostetaan taistelua viharikoksia ja syrjintää vastaan.

Zerolo muistutti kaikkien kansalaisten törmäävän joskus elämässään jonkinlaiseen syrjintään, johtui se sitten sukupuolesta, ihonväristä, murteesta, kielestä, synninpaikasta tai asuinpaikasta, uskonnosta, iästä, seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuoli-identiteetistä. Sen takia on välttämätöntä luoda keinot, jotka auttavat takaamaan tasa-arvoisen kohtelun ja syrjinnän torjumisen. Tasa-arvo turvaa yhteiselon, yhteiskunnallisen osallistumisen ja oikeudenmukaisuuden.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Zerolon mukaan Espanjan sosialistisen puolueen ehdokas maan seuraavaksi pääministeriksi marraskuun vaalien jälkeen, Alfredo Pérez Rubalcaba, on valmis muuttamaan lainsäädäntöä niin, että syrjinnästä ja viharikoksista voidaan nostaa syyte, joka johtaa tuntuvaan rangaistukseen.

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!