Chile: Epätavallisessa ´liitossa´ useat kirkot ovat lähteneet yhdessä homojen oikeuksia vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Chilessä useat eriseuraiset kirkot ovat löytäneet toisensa lähtiessäänn vastustamaan hallituksen aikeita homojen oikeuksien parantamiseksi.

Chilessä homopareilla ei ole lain tukea. Nyt hallitus aikoo tehdä lakiesityksen, joka toteutuessaan toisi rekisteröidyt parisuhteet niin heteroille kuin homoillekin.

Kirjeessään presidentti Sebastian Piñeralle kirkollinen liittoutuma ilmoittaa mm. avoliiton olevan yhteiskunnan perusta. Maan hallituksen tehtävänä on sen suojelu ja kaikenlainen edistäminen. Homoavioliitot ja rekisteröidyt parisuhteet niin heteroille kuin homoillekin torjutaan kiivaasti. Ryhmä vastustaa syrjintäsuojalakeja, jotka suojaavat myös seksuaalisia vähemmistöjä. Muissa maissa nämä lait ovat kirjeen lähettäjien mielestä aiheuttaneet seksuaalisuuden vääristymistä. Heidän mielestään lainsäädännön kehitys Chilessä johtaa lopulta homoavioliittoihin, adoption sallimiseen homopareille.

Kirjeen hallitukselle ovat allekirjoittaneet katolinen kirkko, äärikristillisten järjestö, anglikaanikirkko ja kaksi erillistä helluntaiherätyksen kirkkoa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lähteet: Star Online Australia, sekä LifeSiteNews (uskonnollissuuntautunut uutistoimisto)

1 kommenttia

Uusimman Kirkko&kaupunki-lehden aina yhtä sanavalmis pakisija Kerettiläinen on huomannut saman asian.
"Yhteisissä uskonpuhdistus- ja puolustustapahtumissa veljeillään kuin mitään riitoja ei olisikaan ja niin kuin nyt olisivat uskossaan yhtä melleriläiset maailmanlopunmanaajat ja luthersäätiöläiset. Näin ovat homoseksuaalit yhdistäneet sen, mitä Jumala ei ole voinut yhdistää."

Koko pakina on luettavissa myös verkossa K&k:n näköislehdestä sivulta 24 (lehti numero 40).
http://www.kirkkojakaupunki.fi/