Tehokas terrorisminpaljastusorganisaatio

  • Uutinen
  • Sattumat
  • vaeltaja2006

Tämä on erikoinen uutisjuttu, joka nyt leviää uutisvälineissä ympäri maailmaa. Siinä ei ole paljon homosisältöä paitsi se, että asiaan on sekaantunut tahtomattaan Brad Pitt, joka ainakin ranneliikkeessä tunnetaan homojen oikeuksien puolustajana. Toinen homoyhteys on siinä, että Unkarin virallinen terroristi György Budaházi kavereineen todennäköisesti räjäytteli muutama vuosi sitten kotitekoisia pommeja hallitusta lähellä olevien poliitikkojen kotikulmilla ja pommeja riitti myös budapestilaiseen homobaariin ja homosaunaan. Oikeudenkäynti on nyt jatkunut kuukausia, mutta selvyyttä ei tule, kun ei ole silminnäkijähavaintoja. Syytetty kieltää homobaarin pommin. Hänet on vapautettu kotiarestiin. Mutta tapaus kertoo, että maassa on ollut oman maan kansalaisia terroristeina. Budaházy on poliittisesti lähellä Jobbikia.

Poliisin piirissä on toiminut terroristiyksikkö, mutta kun Fidesz-puolue nousi valtaan, uusi pääministeri Viktor Orban perusti uuden terrorisminvastaisen yksikön ja sen päälliköksi tuli hänen entinen turvamiehensä János Hajdú. Jotkut puhuivat, että pääministeri rakensi itselleen henkivartiokaartin. Onhan sellaisia muissakin suurmaissa, mm. Englannissa.

Uusi turvayksikkö sai käyttöön runsaasti rahaa, vaikka poliisin määrärahoja pienennettiin. Vähitellen alkoi olla aika näyttää, mihin pystytään.

Maanantaina terrorismin vastainen yksikkö nappasi ison määrän aseita Vecsésissä Budapestin kaakkoislaidalla. Oli ainakin 100 erilaista asetta, ja ne oli tuotu lentokoneella Lontoosta. Lastin purkamisen jälkeen ne oli siirretty Vecsésiin. Alkoi tiedotustilaisuus, ja aseita oli esillä. Englanninkielisessä tiedotteessa kerrottiin, ettöä oli " machine guns, handguns, pistols, and sniper rifles with telescopes".

Terrorisminvastainen yksikkö oli saanut haluttuunsa salaista tietoa ja teki maanantaiaamuna etsinnän. jolloin aselasti löytyi. Unkarissa vietetään kansallispäivää 23. lokakuuta. Se on Unkarin kansannousun muistoksi (1956). Kuka tai mikä taho suunnitteli terroristihyökkäystä? Yksi toimittaja tiedotustilaisuudessa kysyi: "Eikös nämä ole niitä teatteriaseita, joita käytetään Brad Pittin World War Z -filmauksissa?"

Tilanne oli terrorisminvastaisen yksikön päällikölle kiusallinen. Hän sanoi vain, että on tulossa kansallispäivä, eikä sallita, että maahan tulee sitä ennen mitään aseita. Myöhemmin asiantuntijat ovat todenneet, että aseilla ei voi ampua kovilla. Ne on muutettu teatterikäyttöön. Filmiyhtiöllä oli tarpeellliset luvat ja luettelot aseista. Siitä huolimattta terrorisminvastianen yksikkö teki kotitarkastuksen aseista vastaavan henkilön kotiin ja vei kaikki paperit. Uutista kerrotaan nyt eri tiedotusvälineissä. New York Timeskin kertoo tapahtumista.

New York Timesin juttu
Spiegel

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!