Lostari lopettaa

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren
  • 3

Helsinkiläinen 15 vuoden ikään ehtinyt Lost & Found -baari ja yökerho lopettaa.

Lostari tunnettiin pitkään "heteroystävällisenä homoravintolana", sittemmin linja liukui "homoystävällisen heteroravintolan" suuntaan. Myös monet julkkikset viihtyivät hyvin Lostarissa.

Ravintolan katutason tila toimi alkuillasta lähtien baarina ja siellä nähtiin toisinaan erilaisia esityksiäkin, kuten stand up -komiikkaa, drag-esityksiä ja muutakin. Kellarikerroksen sokkeloinen "Hideaway bar" avattiin myöhäisillasta ja siellä oli myös varsinainen tanssilattia.

Lost & Found kokeili alkutaipaleellaan myös ruokaravintolana toimimista. Myöhemmin tarjolla oli baarin vitriinistä pikkupurtavaa.

Lostarista muistetaan myös pitkät sisäänpääsyjonot. Tavisten jono ulottui parhaimpina aikoina joka viikonloppu kymmeniä metrejä ruttopuiston suuntaan pitkin Annankatua reunustavaa jalkakäytävää. Samaan aikaan myös toiseen suuntaan muodostunut julkkisten ja kanta-asiakkaiden vip-jono saattoi venähtää pitkäksikin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sosiaalisessa mediassa kerrottujen tietojen mukaan ravintola sulkee ovensa 9. lokakuuta pidettävien "hautajaisten" jälkeen. Ravintolan irtaimistoa myydään parhaillaan pois. Lost & Found -ravintolan omistaa Tomaattiravintolat oy.

Ravintolan omilla verkkosivuilla lopettamisesta ei kerrota mitään.

Helsingin sateenkaarevassa yöelämässä on viime aikoina tapahtunut paljon. Viime vuosina on puhuttu anniskeluravintoloiden taloustilanteen kiristymisestä niin ns. homoravintoloiden kuin muidenkin kohdalla.

Facebook-event Lostarin hautajaisista
www.lostandfound.fi
Lost & Found Facebookissa
Helsingin homobaaririntamalla tapahtuu

3 kommenttia