HIV-positiivisten tuttavapiirin testausta rohkaistaan USA:ssa

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • jnsto

Kun New York City rohkaisi HIV-positiivisiksi todettuja homomiehiä värväämään tuttavapiirinsä testeihin, ilmeni noin neljäsosa näin saaduista testattavista HIV-positiivisiksi. Washington DC on nyt julkistanut samantyyppisen ohjelman. Vastaavaa on tehty myös länsirannikolla.

Washington DC:n HIV-ongelma on edelleen suuri. Kaupungissa todetaan noin 700 uutta tapausta vuosittain ja suurin osa heistä on edelleen homomiehiä.

Testaukseen hakeutumisen mielekkyyttä pääkaupungissa lisää sekin, että siellä on Washington DC:ssä amerikkalaisittaiin ainutlaatuinen ilmainen HIV-ADIS -hoitopalvelu. HIV-positiivisiksi testatut saavat joka tapauksessa hoitoa, vaikka heillä ei olisikaan kaupallista sairaskuluvakuutusta. Kaupunki maksaa kulut, jos vakuutusta ei ole.

HIV-testaus on USA:ssa vain harvoin ilmaista, jos vakuutusta ei ole. Äskettäisen the National Gay Men’s HIV/AIDS Awareness Day -tietoisuuspäivän aikana terveyspalvelujen tarjoajat Washington DC:ssä tarjosivat ilmaisia testejä.

Aiheesta kertoi uutisessaan Washington Blade. Sen jutusta ei ilmennyt, saavatko suostutteluun värvätyt sairastuneet jonkinlaista korvausta, vaiko vain hyvän mielen.Uutinen Washington Bladessa

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta