3000 kuubalaisopiskelijaa seksuaalisen moniarvoisuuden puolesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Kuuban sukupuolikasvatuskeskus (El Centro Nacional de Educación Sexual – CENESEX) on kertonut melkein 3000 nuoren opiskelijan muodostaneen ”Erilaisten nuorten verkoston”, joka toimeenpanee erilaisia tapahtumia seksuaalisen moniarvoisuuden hyväksymisen edistämiseksi Kuubassa.

Kuuban sukupuolikasvatuskeskuksen (CENEX) alainen, tänä vuonna perustettu seksuaalista moniarvoisuutta puolustava ”Red de Jóvenes Diversos” arvioi 3000 opiskelijan jo olevan jäsenenään. Eräs CENESEX:in aktivisteista, Yasmany Diaz muistuttaa, että keskustelutilaisuuksia, työpajoja ja muita tapahtumia seksuaalisen moniarvoisuuden hyväksymisen edistämiseksi järjestävän verkoston toimintaan osallistumiseksi ei tarvitse olla seksuaalisesti poikkeava, vaan riittää, että on nuori, tuntee itsenä nuoreksi, ja haluaa tehdä yhteistyötä muiden nuorten kanssa.

Verkosto on tänä vuonna keskittynyt seksuaalivähemmistöjen nykyäänkin synnyttämiin ennakkoluuloihin. Verkosto yrittää myös opettaa nuoria tulemaan tietoisiksi syrjintätapauksista, joita he ovat todistamassa ja tuntemaan tavan, jolla voivat toimia tällaisissa tapauksissa.

Universo Gay (Espanja)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!