Itämeren rannan paikallisvaalit myrkkyä Westerwellelle (FDP), mutta myötätuulta Wowereitille (SPD)

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto

Mecklenburg – Etu-Pommerin paikallisvaalien jälkeen keskustelu Saksan ulkoministerin Guido Westerwellen poliittisesta tulevaisuudesta saanee lisää vauhtia. Hänen puolueensa FDP ei ylittänyt viiden prosentin äänikynnystä Itämeren rannan osavaltiossa. Ranneliike.net on seurannut Saksan paikallisvaaleja paljolti maan julkisuudessa vaikuttaneiden HLBT-poliitikkojen, ulkoministeri Westerwellen ja Berliinin pormestarin Klaus Wowereitin asemaan liittyen.

Berliinissä äänestetään kahden viikon kuluttua. Wowereitille Mecklenburg-Vorpommernin äänestystulos oli myönteinen uutinen. SPD lisäsi kannatustaan ja voi nyt osavaltiossa valita, muodostaako hallituksen kristillisdemokraattien vai vasemmistopuolue Linken kanssa. CDU menetti selkeästi kannatustaan. Liittokansleri Merkel on kotoisin tästä osavaltiosta, mutta se ei kuitenkaan auttanut. Tasa-arvokysymysten kannalta on kielteistä se, että kansallisdemokraatit eli NDP ilmeisesti nousee osavaltioparlamenttiin. Heidän äänimääränsä laski, mutta alhaisen äänestysaktiivisuuden (52 pros) puitteissa puolue kuitenkin ylitti viiden prosentin äänikynnyksen.

FDP:n paikallispuheenjohtaja kiirehti eroamaan heti vaali-iltana. Tämä ei kuitenkaan laimentane keskustelua Westerwellen asemasta. Myös puolueen johtoon kesällä Westerwellen tilalle noussut liittohallituksen varakansleri ja talousministeri Philipp Rösler joutuu selittämään.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Der Tagesspiegelin vaaliuutisia su 4.9

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!