Venezuelan toinen gay pride-paraati Maracaibossa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Yli tuhat ihmistä osallistui heinäkuussa järjestettyyn Venezuelan toiseen gay-pride-paraatiin Maracaibossa. Tapahtumassa haluttiin kiinnittää huomiota kymmeniin ihmisiin, jotka ovat menehtyneet viharikosten uhreina.

Venezuelan seksuaalivähemmistöt viettivät heinäkuun 16 päivänä Maracaibon toista gay-pride-paraatia. Mielenosoitukseen osallistui yli tuhat ihmistä, enemmän kuin edelliseen.

Toisena peräkkäisenä vuotena sateenkaarijärjestöt päättivät, että tapahtumassa kiinnitettäisiin huomiota siihen traagiseen todellisuuteen, jossa monet homot, lesbot, transsukupuoliset ja biseksuaalit elävät. Viharikokset ovat niittäneet kymmeniä ihmishenkiä alueella ja niihin syyllistyneet ovat jääneet rangaistusta vaille.

Järjestäjät ovat olleet tyytyväisiä sekä osallistujien määrään että yhteiskunnan mielenosoitukselle antamaan palautteeseen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Johan León ”Acción Zuliana por la Vida”-järjestöstä sanoi tiedotusvälineistä puheen ollen, ettei ”onneksi sattunut välikohtauksia”, vaikka hän valittikin ”neljän miehen tehneen meitä kohti seksuaalisia elkeitä parvekkeella ja joidenkin ihmisten näyttäneen kuorma-autojen lavoilta meille raamattuja. Mutta pidimme näitä tapahtumia huvittavina eivätkä ne aiheuttaneet mielenosoittajissa agressiivisia reaktioita.”

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!