Praha on suosittu matkakohde

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


BelAmi-filmit loivat 1990-luvulla mielikuvaa vapaamielisestä Tsekistä. Helposti syntyi ajatus, että Praha on paratiisi, jossa nuoret kuvankauniit miehet odottelevat varakasta turistia. Markku Heikkisen dokumentti "All Boys" himmensi näitä odotuksia. Lainsäädännöllisesti Tsekki on ollut eturivissä. Homoseksualaisuus laillistettiin 1962 ja vuodesta 2006 on siellä ollut rekisteröity parisuhde. Tosin presidentti yritti vetollaan kaataa lain.


Tässä viikonvaihteessa järjestetään Prahan ensimmäinen pride-tapahtuma. Se on aika pienimuotoinen. Ei odoteta satojatuhansia kävijöitä. Pride-marssille toivotaan n. 7 000 osanottajaa eli yhtä paljon kuin Helsinki Prideen tänä vuonna. Runsas julkisuus tuo ehkä lisää osanottajia.

Praha on kaunis, Pariisin kaltainen kaupunki. Keskustassa on paljon pariisilaistaloja runsaine koristuksineen. Ylipormestari ymmärtää priden merkityksen ja hän toimii tapahtuman suojelijana. Maanantaina katolinen arkkipiispa kehotti pormestaria vetäytymään suojelijan tehtävistä, koska pride-tapahtuma on arkkipiispan mukaan turmiollinen. Ylipormestari torjuu arkkipiispan puheet.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Paraatin alkusanat lausutaan klo 13 Suomen aikaa Náměstí Republiky -aukiolla siinä metroaseman lähellä. Marssi lähtee klo 14 etenemään läpi kävelykatukeskustan ja se päättyy joen keskellä olevaan saareen (Střelecký ostrov).

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!