Tsekin pääministeri torjui pride-vastaiset puheet

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Tsekin pääministeri on nyt puuttunut keskusteluun, jossa kauhistellaan Prahan Prideä. Alkuviikosta terveysministeriön henkilökuntapäällikkö esitti vastalauseen USAn suurlähettiläälle Norman Eisenille, koska tämä oli 12 muun suurlähettilään kanssa ryhtynyt tukemaan Prahan Prideä. Eilen illalla Tsekin pääministeri Petr Necas paheksui, että valtion korkeassa asemassa oleva virkamies alkaa politikoida tällä tavoin. Henkilökuntapäällikön näkemykset eivät edusta Tsekin valtion kantaa. Virkamiehen toiminta on täysin sopimatonta.

Tämä prideä vastustava virkamies Ladislav Bátora on tunnettu holokaustin kieltäjä ja antisemiitti. Hänen mielestään pride menee paljon yli sen, mikä sisältyy normaaliin suvaitsevaisuuteen.

Pääministeri kuuluu konservatiiviseen Kansalaisdemokraattiseen puolueeseen (ODS). Hän pitää tarpeettomana sitä kauhistelua ja dramatisointia, jota äärioikeistolaiset puolueet käyttävät pride-keskustelussa. Pääministerin mukaan Tsekki on vapaa ja demokraattinen maa, jossa kaikilla on oikeus ilmaista mielipiteensä, kunhan pysytään laillisuuden rajoissa.

Oppositiossa istuvat sosiaalidemokraatit ja kristillisdemokraatit vaativat virkamiehen erottamista. Hän aloitti virassaan elokuun alussa. Tarkkailijat eivät näe erottamiselle mahdollisuuksia, koska virkamies on oikeistopopulistisen presidentti Vaclav Klausin suosikki.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!