Englanti: Mellakointi levisi homokortteleihin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Tiistaina mellakointi saavutti Manchesterin keskusta-alueen. Illalla levottomuudet levisivät Gay Villageen Canal Streetin ympärille. Nuorisojoukot edellä, poliisit perässä. Monista baareista rikottiin ikkunat, mm. Churchillista, Via Fossasta ja Viewsta. Disco Cruz101: sisäänkäynnillä roskatynnyrit sytytettiin tuleen. New-Union-Pubin henkilökunta ja asiakkaat linoittautuivat kellariin, kun ulko-ovea yritettiin murtaa auki.

Canal Streetin alue kärsi vain lieviä vaurioita, kertoi keskiviikkoaamuna gaydio-asema Manchesterista. Nyt väkeä on kehotettu kaupungin siistimiseen.

Jo iltapäivällä monet baarit olivat tiistaina sulkeneet ja tyhjentäneet terassinsa poliisin kehotuksesta. Jotkut baarit pysyivät kokonaan kiinni. Toiset baarit päättäväisesti pidettiin auki. Mellakat alkoivat Marker Streetiltä. Ne levisivät nopeasi Portland Streetille ja illemmalla Northern Quarteriin. Ne alueet sijaitsevat vain kivenheiton päässä Gay Villagesta.

Tilannetta voitiin seurata myös Twitterissä. Viesteissä kerrotaan, miten nuoriso käy kissa-hiiri-leikkiä poliisin kanssa ja yrittää Canal Streetillä sytyttää tulipaloja. Tilanteesta saatiin myös kuvia

http://twitpic.com/63le50

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Canal Street on Manchesterin homokortteleiden keskus. Se tunnetaan mm. Queer as Folk –sarjasta. Europride 2003 ja halpalennot ovat tehneet Manchesterista mieluisan matkakohteen.


Lontoo ja Birmingham


Birminghamissa mellakoitiin jo toisena yönä peräkkäin. Homolehti Midlands Zone kertoo, että monet kapakat pantiin jo alkuillasta kiinni. Illalla alueella oli rähinöitä. Supermarket ryöstettiin ja kulkijoiden kimppuun käytiin. Homopaikoille ei tullut tuhoja.

http://www.midlandszone.co.uk/news.asp?thisId=2242


Lontoossa mellakat alkoivat lauantaina Tottenhamissa. Sieltä ne ovat levinneet päivä päivältä laajemmalle. Maanantaina oli levottomuuksia Liverpoolissa, Birminghamissa ja Bristolissa.

Lontoon homokirjakaupan tärvelemisestä on jo ollut uutinen. Tapahtuma-aikaan päivällä ei ollut levottomuuksia, ja muita liikeitä ei tärvelty, joten motiivi on vielä epäselvä. Liike on 33-vuotias.

Bristolissa on ensi viikonvaihteessa pride-paraati.

(queer.de)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!