Lontoo: Homokirjakauppa joutui tuhotyön kohteeksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1


Lontoon vanhin kirjakauppa, vuonna 1979 perustettu Gay's The Word on joutunut tuhotyön kohteeksi viimeöisissä mellakoissa. Kirjakauppa sijaitsee Marchmont streetillä lähellä Russel Square -metroasemaa.Silminnäkijät näkivät nuorisoryhmän maanantaiaamuna. Ensin heiteltiin kananmunia, hetken päästä ikkunat rikottiin pulloja heittelemällä. Kirjakaupan työntekijän mukaan ilmeisesti tekijöillä on jotain homoliikettä vastaan, ja nyt käytettiin yleistä sekasortoa tekosyynä.

Ikkuna on vaihdettu, hinta 1300 puntaa, mutta nyt odotellaan uutta hyökkäystä. Edellisessä tuhotyössä mitään ei varasteltu. Poliisi tutkii tapausta, mutta on ymmärrettävää , että poliisilla on kädet täynnä työtä.

Viikonvaihteessa sosiaalisessa mediassa kyseltiin: keitä ryöstelijät ovat? Taustalla oli tietenkin toinen, kiusallisempi kysymys: ovatko väkivaltaiset joukkiot etnisiä vähemmistöjä. Tv-kuvissa nähtiin paljon tummaihoisia ihmisiä. Nyt kuitenkin asiantuntijat ovat sanoneet, että kyseessä ei ole etnisten vähemmistöjen riehuminen. Joukossa on kaikkia etnisiä ryhmiä - myös valkoisia, ja monien joukkioiden tarkoitus on vain hankkia kotiin uutta elektroniikkaa ryöstelemällä. Kun ei ole säännöllistä toimeentuloa, ei ole mahdollisuuksia käydä normaaliin tapaan ostoksilla.

Ruotsissa poliisi kritisoi Lontoon poliisin toimintaa. Ruotsissa on ns. keskusteleva poliisi, joka yrittää rauhanomaisin keinoin selvitellä sosiaalisten ryhmien kiihkeitä tunnelmia. Köyhyys ei ole ilo kenellekään.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • kahtiajako repäisee
  • 10.8.2011, 1.53
Lontoon osalta toiset asiantuntijat näkevät tilanteen yhteiskunnan kahtiajakautumisena ja mellakointiin ryhtyneet tuon kahtiajakautumisen heikko-osaiset, jotka ovat menettäneet toivonsa yhteiskuntaan ja sen toimintatapoihin.

Parempiosaiset eivät nähtävästi ole sielläkään ymmärtäneet sitä tosiasiaa, että parempiosaisuus ja sen luoma suurempi valta yhteiskunnassa luo myös samalla väistämättä enempi vastuun kantamisen tarvetta muita kohtaan yhteiskunnassa - se on unohtunut, kun on vain paneuduttu itsekeskeisyyden varjelemiseen.

Yhteiskunnathan ovat erityisesti läntisessä maailmassa kahtiajakautuneet pahaenteisesti. Ja toisaalta sama kahtiajakautuminen on purkautunut joissakin arabimaissakin viime aikaisiksi yhteiskuntalevottomuuksiksi. Saman yhteiskunnallisten kahtiajaon ongelman purkautumisesta on saatu EU-maissakin kovemmat näytöt nyt jälleen. Samoja paineitahan on myös Yhdysvalloissa joillakin alueilla.