Valvira: Vaihtoehtohoitoja ei voi markkinoida terveydenhuollon ammattihenkilönä

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Sami Mollgren

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira vastasi ennätyksellisen nopeasti kanteluun, joka tehtiin niinkutsutuille sielunhoitajaterapeuteille keväällä lähetetyn terapiakyselyn vastausten perusteella. Vastauksessa todetaan esimerkiksi, että "mikäli terveydenhuollon ammattihenkilö antaa myös niin kutsuttuja vaihtoehtoisia hoitoja tai muuta "terapiaa", hän ei voi antaa eikä markkinoida ko. palveluja terveydenhuollon ammattihenkilönä".

Vastaus 15.6.2011 lähetettyyn kanteluun tuli Valviralta 25.7.2011.

Valviralle lähetetyssä kantelussa todetaan eräiden sielunhoitajaterapiaa tekevien sairaanhoitajien tarjoavan homoille niinkutsuttua eheytysterapiaa, johon sisältyy rukoilua ja muuta uskonnollista aktiviteettia. Mainitut sairaanhoitajat eivät terapiaa tarjotessaan ilmaise kantelijan mielestä selvästi sitä, ettei sielunhoitoterapia ole sairaanhoitaja-ammatissa hyväksyttyä toimintaa. Kantelija ilmaisi myös epäilevänsä Kela-korvauksia käytettävän puoskaroinniksi luonnehdittavaan toimintaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sairaanhoitajaliitto ei keväällä ottanut suoraan kantaa terapiakyselyn vastauksissa julkitulleisiin asioihin, ja se totesi kannanotoissaan, ettei Valviraan ole kukaan tehnyt asiasta valitusta.

Valviralle on tehty virallinen kantelu homojen puoskaroinnista (15.6.2011)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!