Tiivi-Taavin suuntautuminen puhuttaa nyt Puolassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren

Puolassa on kiinnostuttu Teletappi-hahmoihin ja -TV-ohjelmaan ja etenkin violettiin, kolmionmuotoisella antennilla ja käsilaukulla varustettuun Tiivi-Taavi -hahmoon liitetyistä homoviittauksista.

Puolan lapsiasiamies Ewa Sowinska on ilmoittanut tutkivansa, edistääkö brittiläistä alkuperää oleva TV-ohjelma homoseksuaalisuutta. Psykologit saavat nyt selvittää ohjelman sisältöä ja antaa suosituksen lapsiasiamiehen toimistolle, onko ohjelman esittäminen Puolan TV:ssä sopivaa.

Juuri Tiivi-Taavi on herättänyt aiemminkin keskustelua. Amerikkalainen, nyt jo edesmennyt TV-evankelista Jerry Falwell 1999 julkaisi National Liberty Journal -lehdessä varoituksen ohjelman homosanomasta. Asia kohosi monien uutisvälineiden kynnyksen yli. Suomessakin Sulo Aittoniemi teki eduskuntakyselyn, kun TV1 hankki ohjelman Suomeen.

Puolassa homoasia on ollut tapetilla jo pitkään. Opetusministeri Roman Giertych haluaa kieltää "homopropagandan" kouluissa. EU-elimissä ja ihmisoikeusjärjestöjen suunnalla on esitetty huoli Puolan nykyisestä homovastaisuudesta.

Päivitys 30.5.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Puolan lapsiasiamiehen esiin nostama aihe on nostattanut kohua ympäri maailman. Useissa tiedotusvälineissä on irvailtu Puolan nykymenoille. Myös maan sisällä on lapsiasiamiehen toimintaa arvosteltu voimakkaasti. Kohun jälkeen Sowinskan toimistosta kerrottiin, ettei lapsiasiamies ole pyytänyt, eikä aio pyytää psykologeja tutkimaan sitä mainostavatko Teletapit homoseksuaalisuutta.

- BBC: Poland targets 'gay' Teletubbies
- Teletapit
- BBC: Teletubbies
- Puolassa homovihamielisyys jatkuu
- Ilta-Sanomat: Puolassa tutkitaan Teletappien seksuaalista suuntautumista

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!