Kolumbialainen homoleski saa vihdoin eläkettä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Homoseksuaalisen kolumbialaisen miehen leskeksi jäänyt puoliso on vuodesta 2002 lähtien kamppaillut sen puolesta, että kongressin eläkesäätiö maksaisi hänelle leskeneläkettä. Miehen vietyä asiansa Yhdistyneitten Kansakuntien käsittelyyn mies sai vihdoin oikeuden eläkkeeseen.

Vuonna 2002 kuoli kolumbialainen virkamies, joka oli elänyt yhdessä toisen homoseksuaalisen miehen kanssa. Tämän jälkeen alkoi oikeusprosessi, jonka tarkoituksena oli turvata leskeneläke eloon jääneelle.
Eläkkeen torjui kongressin eläkesäätiö Fonprecón, joka ei tunnustanut lesken oikeutta saada eläkettä tämän kumppanin kuoltua. Leski vei asiansa hallinto-oikeuteen, joka torjui miehen vaatimuksen.

Seuraava askel oli Yhdistyneiden Kansakuntien kansainvälinen ihmisoikeussopimus. Sen mukaisesti valtion on täytettävä allekirjoittamansa sopimus, jonka mukaan homoseksuaalisilla pareilla on samat oikeudet kuin muilla.

Eläkerahasto tunnusti tämän päätöksen jälkeen lesken oikeuden saada eläke ja luovutti hänelle 10 miljoonaa Kolumbian pesoa (4000 €).

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lesken asianajajat ovat aloittaneet uuden jutun Fonprecónia vastaan, koska säätiö on aloittanut eläkkeen maksamisen kuluvasta vuodesta lähtien sen sijaan, että olisi maksanut eläkettä kumppanin kuolemasta lähtien vuonna 2002.

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!