Homomies ja transsukupuolinen nainen naimisiin Kuubassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Homoseksuaalinen mies ja transsukupuolinen nainen ovat päättäneet solmia keskenään avioliiton elokuussa Fidel Castron syntymäpäivänä. He haluavat näin tehdä tunnetuksi homoseksuaalisten ihmisten tarpeen saada solmia avioliitto.

Wendy Iriepa, transsukupuolinen 37-vuotias nainen, ja Ignacio Estrada, 31-vuotias homoseksuaalinen mies, solmivat keskenään avioliiton Kuubassa elokuun 13 päivänä. Päivä osuu yhteen Kuuban diktaattorin Fidel Castron syntymäpäivän kanssa. Ajankohta valittiin painottamaan seksuaalivähemmistöjen oikeutta tasa-arvoon.

Pari kertoi tiedotusvälineille tutustuneensa 13 toukokuuta ja halunneensa mennä avioon kolme kuukautta myöhemmin.

Vaikka Estrada pitää itseään homona, hän on antanut ymmärtää rakastuneensa Iriepaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Blogeja kirjoittava Yoani Sánchez, joka on ollut pidätettynä useita kertoja hänen vastustettuaan oikeuksien polkemista Kuubassa, on häissä morsiusneitona.

Universo Gay (Espanja)

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • kahden kauppa
  • 21.7.2011, 14.35
Jaa-a, oliskohan kyseessä ehkä kuitenkin bi-seksuaalinen mies ja transsukupuolinen nainen.

Onhan se hienoa, jos noin muittenkin seksuaalisten ihmisen olemassaoloa ja tarpeita tuodaan tunnetuksi.

Biseksuaaleillehan avioliitto-asia on meilläkin erityisen konkreettisesti saman ihmisen kahtiajakava, kosaka biseksuaali ihminen, riippuen ihmisestä, voi mennä ihmisen kanssa (vain/pakosti) naimisiin tai voi solmia ihmisen kanssa (vain/pakosti) rekisteröidyn parisuhteen - riippuen siitä, mitä sukupuolta toinen ihminen on.

Ilmeisen usein biseksuaalit ihmiset menevät naimisiin ja harjoittavat sitten sen lisäksi epävirallista polyamoriaa, tai sen tapaista.

Sukupuolineutraali avioliitto -asiahan koskettaa siis muitakin kuin vain lesboja ja homoja. Biseksuaaleilla ja trans-ihmisillä on siinä myös lusikkansa sopassa, hotero-keittoa hämmentämässä. Biseksuaaleista kannattaisi asiassa puhua enemmänkin, sillä heillähän asia konkretisoituu vastustus-perusteluiden kanssa selkeimmin: miten toisen rakastamansa ihmisen kanssa voi mennä naimisiin, muttei voikaan toisen rakastamansa ihmisen kanssa?