Muisteluita Half Pridessä: David Mawbya oli epäilty menosta Ilokiveen jutunhankintamielessä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • jnsto

Jyväskylän Half Priden juhlassa Lounaispuistossa mentiin hetkeksi Jyväskylän Setaan historiaan.

Media-ammattilaisten sukupuolinen suuntautuminen ei ole nyky-Suomessa (ehkä jotain kristillisten lehteä lukuunottamatta) minkäänlainen uutinen. Sama koskee taiteilijoita ja laajaa joukkoa julkisuuden henkilöitä. Erään tunnetun iskelmätähden tultua ulos jokunen vuosi sitten, Helsingin Sanomat kirjoitti, että kyse oli ehkä viimeisestä kerrasta, kun aihepiirillä yritettiin nostetta Suomessa.

Kun Jyväskylän Pridessa toimittaja David Mawby muisteli ulostuloaan kyse olikin enemmän Jyväskylän HLBT-historian kertaamisesta. Mawby oli JKL:n Setan puheenjohtajan Petri Janhusen haasteteltavana Lounaispuiston lavalla. Sekä Yleisradiossa että kaupallisissa radioissa pitkän uran tehnyt Mawby oli aikanaan toimittajana Jyväskylässä. Hän oli sitten mennyt ravintola Ilokiven homobileisiin, silloin kai nimellä Pink Club. Siellä häntä oli kuitenkin epäilty paikalletulosta aineistohankintamielessä, eli siis jonkinlaisesta nuuskimisesta. Siinä tilanteessa Mawby oli löytänyt ratkaisun osoittamalla läheisyyttä seuralaiselleen.

Yliopistokampuksen reunalla sijaitseva Ilokivi on ollut jo vuosikymmeniä Setan juhla- ja diskopaikka Jyväskylässä. Muitakin ratkaisuja on kokeiltu, mm aivan keskustassa, mutta aina palattu Ilokiveen.

David Mawbyllä on yleissivistystä ja tilannesilmää. Haastattelussa hän lähetti terveisiä näiden ankeiden aikojen henkilöitymäksi pääsemään onnistuneelle ministeri Räsäselle tämän omalla ilmaisulajilla, eli uskontotaustaisella sitaatilla.

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!