Pride uhmasi Toronton kaupungin asennetta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 1

- Pidä hauskaa mökilläsi, Ford. Emme tarvitse sinua.
Tämä oli viesti useissa plakaateissa Toronton massiivisen Pride-paraatin kulkiessa alas Yonge Streetiä sunnuntaina. Pettymystä oli kuitenkin vaikea peittää. Kun Helsingin Priden viesteissä konna oli Päivi Räsänen, Torontossa se oli pormestari Ford. Häntä kuvaavissa naamereissa esiintyi lukuisia marssijoita.

Huolimatta pari viikkoa jatkuneista vetoomuksista, Toronton oikeistohenkinen pormestari Robert Ford piti päänsä ei osallistunut sunnuntain marssiin, eikä yhteenkään Pride-viikon monista tilaisuuksista.

Ford oli ilmoittanut viettävänsä viikonloppua, johon samalla littyi kansallispäivä Canada Day 1.7, maalla perheen mökillä. Paikalla päivystäneet reportterit eivät kuitenkaan Fordia tavoittaneet. Perheen edustaja sanoi pormestarin menneen Huntsilleen ostoksille.

Toronto Star luonnehti pormestarin käytöksen virittämiä mielilaloja “torjutun kosijan tuntemuksiksi”. Kaupungin johdon osoittama vihamielisyys kaupungin suurinta massatapahtumaa kohtaan on ollut tavaton loukkaus tasa-arvon edistäjille Torontossa. Kaupungin kansainvälinen maine tasa-arvokaupunkina on rapistumassa, ja lisää on tulossa, jos konservatiivit voittavat Ontarion vaaleissa syksyllä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Viisitoista kaupunginvaltuutettua osallistui marssiin. Tämä on Church Streetin alueen valtuutetun Kristyn Wong-Tamin mukaan ennätys. Useimmat osallistujista olivat kuitenkin valtuuston liberaaleja tai vasemmistolaisia. Fordin tukijoista nähtiin marssilla vain kolme. Heistä Michael Thompson jaksoi väittää Fordin olevan poissa vain ”kiireidensä takia”.

Fordin osallistumista oli näkyvästi vaatinut ja pormestariin vedonnut mm Maple Leafs-joukkueen toimitusjohtaja Brian Burke. Hän osallistui marssiin. Burken poika oli homoseksuaali. Hän kuoli auto-onnettomuudessa pari vuotta sitten. Burke oli väsyneen näköinen, hän oli juuri tullut takaisin Afganistanista, jossa oli viettänyt kansallispäivää kanadalaisten sotilaitten seurassa.

1 kommenttia

Kulkueessa oli myos Justin Trudeau, ja muita politiikkoja.
Rob Ford oli kotiutunut rehab laitoksesta edellisena paivana. Ei suostunut Pride tilaisuuteen. Han ei ollut mokillaan tama oli tarkoitettu sarcastic remark. Rob kaytti sita ennemmin syyna poissaolollaan.

Kommenttia muokattu: 03.07.2014 klo 15:25