´Mielessä kytee vahva epäoikeudenmukaisuuden tunne´

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto

Kansanedustaja Jani Toivola (vihr) istui hallitusneuvotteluissa työryhmässä, joka käsitteli tasa-arvoista avioliittolakia. HS:n mielipidesivun artikkelissa 24.6.11 Toivola toteaa, kuinka eduskunnan käytävillä uudet ministerit halailivat toisiaan. - Se voitonhetki heille suotakoon, mutta samaan aikaan mielessä kytee vahva epäoikeudenmukaisuuden ja petetyksi tulemisen tunne. -Miten me voimme hymyillä, kun samaan aikaan elämme edelleen yhteiskunnassa, joka ei ole kypsä tunnustamaan kaikkien sen kansalaisten yhtäläisiä oikeuksia.

-Kristillisdemokraatit ovat tuulettaneet tasa-arvoisen avioliittolain kirjauksen estämistä yhtenä suurimmista neuvotteluvoitoistaan. Miten jonkin poliittisen puolueen yksi vahvimmista tavoitteista voi olla yhden ihmisryhmän oikeuksien rajoittaminen, kysyi Toivola.

-Tasa-arvoisen avioliittolain kirjaamatta jättämisellä teemme päätöksen edistää ja ylläpitää yhteiskunnassamme ajattelua, jossa ei ihmisryhmille jaetaan jo lähtökohtaisesti eri määrä oikeuksia. Edistämme yhteiskukntaa, jossa ihmiset lokeroidaan ja kansalaisten ihmisoikeuksia rikotaan julkisesti ja avoimesti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Kenenkään elämän ei tulisi pohjautua itsensä kieltämiseen. Kenenkään elämän ei tulisi olla tekohengitystä.


Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!