HS: Räsänen juhli voittoaan reteästi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

HS: Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen (kd) rätkäytti märän rätin tasa-arvosta kiinnostuneiden kasvoille perjantai-iltana.

Helsingin Sanomien uutispäällikkö Hanna Kaarto kirjoittaa Näkökulma-osiossa:

- Hallitusohjelman valmistuttua hän kiitti tulevia hallituskumppaneitaan tiedotustilaisuudessa "suvaitsevaisuudesta", kun nämä olivat suostuneet siihen, että hallitusohjelmaan ei kirjata avioliittolain uudistusta sukupuolineutraaliksi.

- Tämä on yhtä irvokasta retoriikkaa kuin perussuomalaisten "rasisminvastainen" julistus, jossa vastustettiin vähemmistöjen aseman parantamista erityiskohtelulla.

- Nyt tuli todistettua, että homojen oikeuksien vastustaminen on Räsäsen suurimpia poliittisia intohimoja, sillä hän pani sen koko hallitukseen osallistumisen ehdoksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Vihreät ja vasemmistoliitto pitävät voittona sitä, että tähän lakialoitteeseen "suhtaudutaan myönteisesti" viiden hallituspuolueen porukassa. Osa keskustasta kannattaa sitä varmasti myös.

- Tällainen lakialoite on vahvemmilla kuin tavallinen lakialoite, joita eduskunnassa tehtaillaan alvariinsa. Se on kuitenkin paljon heikompi kuin olisi hallituksen esitys.

Toimittaja Kaarto pitää mahdollisena, että parisuhdelainsäädäntö muuttuu tasa-arvoiseksi tällä vaalikaudella. Kirjauksena hallitusohjelmaan lakimuutos olisi ollut todennäköinen, tai jopa varma.

1 kommenttia

Säätytalolla on pitänyt neuvotella jotain, mitä ei löydy hallitusohjelmasta eikä kristillisteokraattien puheenjohtajan sanomisista. Poliittinen umpikuja ei ole niin paha, että 6 edustajan ryhmä voisi ottaa koko hallituksen "poliittiseksi panttivangikseen" ja sanella suunnan.