Sateenkaariperheet ry: Sateenkaariperheiden lapset uhrattiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 8

Sateenkaariperheet ry:n puheenjohtaja on hyvin vihainen. Hesarin mielipidekirjoituksessaan hän toteaa muiden puolueiden myyneen sateenkaariperheiden lasten oikeudet.

Juha Jämsä kirjoittaa:
- Nyt Säätytalossa oli neuvottelemassa sateenkaariperheiden lasten oikeuksien näkökulmasta unelmajoukkue kristillisiä lukuun ottamatta. Miten voi olla totta, että muut puolueet uhrasivat juuri meidän lapsemme pitääkseen hallituksessa sen puolueen, jota ilman olisi aivan hyvin tultu toimeen? Esitämme äärimmäisen närkästyksemme asiassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

8 kommenttia

Äärimmäisen hyvä kysymys! Olisiko niin että hlbti-kumppanuus on puolueilla kuitenkin vain skin deep? Minusta huolestuttavinta on kuitenkin se viesti, minkä tämä puute antaa ulospäin: hallituspuolueet nöyrtyvät fundamenttalistien seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen syrjinnälle. Tällaisia viestejä ei poliittisesta ilmastosta juuri nyt puutu. Pidän annettavaa viestiä katastrofaalisena kun jokainen syrjivä puheenvuoro julkisuudessa pitäisi järjestelmällisesti ja ehdoitta torpata.
En ymmärrä, miten Vihreät ja Vasemmistoliitto voivat allekirjoittaa hallitusohjelman, jonka nimi on "Avoin, oikeudenmukainen ja rohkea Suomi", ja jonka mukaan "Suomessa kaikki ovat samanarvoisia ... seksuaalisesta suuntautumisesta ... riippumatta", kun siitä samaan aikaan on jätetty pois yhdenvertainen avioliittolaki. Avioliittolain uudistus oli keskeinen ja näkyvä osa kummankin vaalikampanjaa, mutta hallitusneuvotteluissa puolueet ovat ostaneet ministerisalkkunsa Päivi Räsäseltä samaa sukupuolta olevien parien yhdenvertaisuuden kustannuksella.

Lupaus lakialoitteesta eduskunnassa on ontto - sekä Paavo Arhinmäki että Ville Niinistö tietävät erittäin hyvin, että kansanedustajien lakialoitteet säännönmukaisesti haudataan valiokuntiin, jossa ne kuolevat vaalikauden lopussa. Näin kävi viime vaalikaudella mm. Oras Tynkkysen lakialoitteelle sukupuolineutraalista avioliittolaista. Lakialoite pääsee täysistunnon käsittelyyn vain, jos sillä jo lähdössä on sata allekirjoittajaa, jolloin myös sen hyväksyminen on varmaa. Hallituksen ohjelmaan kirjattu hallituksen esitys yhdenvertaisesta avioliittolaista olisi pakottanut kansanedustajat ottamaan täysistunnossa kantaa esityksen puolesta tai sitä vastaan - nyt moni jättää jollain verukkeella aloitteen allekirjoittamatta, jolloin siitä ei tarvitse edes äänestää.

Olen todella syvästi pettynyt Vihreiden ja Vasemmistoliiton hallitusneuvottelijoiden toimintaan. Heillä olisi ollut mahdollisuus saada yhdenvertainen avioliittolaki hallitusohjelmaan, mutta he myivät puolueidensa tavoitteen Kristillisdemokraateille. Vihreät ja Vasemmistoliitto pettävät äänestäjiensä luottamuksen, jos ne lähtevät hallitukseen tällä ohjelmalla.

Mielenkiinnolla jään odottamaan hallituspuolueiden korulauseita Helsingin Pride -tapahtumissa. Nyt mm. Vihreillä ja Vasemmistoliitolla olisi ollut tilaisuus viedä läpi yhdenvertainen avioliittolaki, ja ne jättivät sen käyttämättä. Sitä eivät korulauseet muuksi muuta.