Chilen katolinen kirkko valittaa syrjintäkiellon johtavan homoavioliittoihin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Chilen piispainkonferenssi (La Conferencia Episcopal Chilena – CECH) on antanut julkilausuman, jolla se yrittää painostaa poliitikkoja syrjintäsuojaan liittyvässä lakialoitteessa. Piispat valittavat, että laki ennakoisi homoparien parisuhdelakia ja tällaista edistystä tasa-arvoa kohti kirkko ei voi sallia.

Chilen piispainkonferenssi (La Conferencia Episcopal Chilena) antoi kesäkuun 6 päivänä syrjinnän vastaisesta lakialoitteesta keskusteleville kansanedustajille suunnatun julkilausuman, jossa se pyytää sateenkaariväestön syrjimisen jatkamista. Muussa tapauksessa sateenkaariväestö saavuttaisi oikeuksia, joiden turvin homot voisivat solmia avioliittoja keskenään.

Konferenssin antamassa julkilausumassa sanotaan, että ”syrjinnän vastaiset keinot luova laki saa kaiken tukemme” vaikka nämä puheet ovat täysin vastakkaisia katolisen kirkon ympäri maailmaa homoseksuaalisuutta kohtaan jatkuvasti lietsoman vihan kanssa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Konferenssi valitti, että syrjinnän vastaiset lait ovat muissa maissa johtaneet sateenkaariväestön ihmisoikeuksien tunnustamiseen, mitä kirkko ei voi sallia, koska ”se vaikuttaisi avioliiton olemukseen miehen ja naisen välisenä liittona (…) haluavat käyttää vapauttaan ”mennäkseen naimisiin” samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!