Chilen senaatti hyväksyy syrjinnän vastaisen lakialoitteen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Chilen senaatti on hyväksynyt lakialoitteen, joka kieltään seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvan syrjinnän. Lakialoitteessa ei kuitenkaan mainita sukupuoli-identiteettiä ja sateenkaarijärjestöt ovatkin vaatineet transsukupuolisten saattamista lain piiriin.

Kesäkuun 2 päivänä Chilen senaatissa äänestettiin lakialoitteesta, jonka tarkoituksena on torjua syrjintä. Lakialoite hyväksyttiin.
Lain turvin luodaan keinot muun muassa seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvaa syrjintää vastaan, mutta suupuoli-identiteettiä ei laissa mainita, joten transsukupuoliset jäävät lain vaikutuksen ulkopuolelle.

Chileläinen sateenkaarijärjestö El Movimiento de Integración y Liberación Homosexual (Movilh) ilmaisi tyytyväisyytensä siihen, että sen yli kymmenen vuotta käymänsä kamppailu viimein tuottaa hedelmää, mutta valitti samalla, ettei sukupuoli-identiteettiä sisällytetty lakiin. Yhdistyksen mukaan laki ei ota huomioon transsukupuolisia, vaikka puhtaasti lainopilliselta kannalta jotkut asiantuntijat ovat sitä mieltä, että transsukupuoliset kuuluvat kategoriaan ”seksuaalinen suuntautuminen”.

Universo Gay (Epanja)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!