Avoimesti homo kandidaatti USA:n presidenttikisaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

USA on saamassa presidenttikisaan avoimesti homon kandidaatin, Fred Kargerin. Hän on republikaani (!). Hänen mahdollisuuttaan voittaa republikaanien kandidaattikisa pidetään hyvin vähäisinä.

Fred Karger on toiminut vuosia sekä presidentti Reaganin, että Bushin kampanjoiden poliittisena neuvonantajana.

Kargerin ilmoittautumista kisaan pidetään testinä siitä, onko suuri puolue sitoutunut tasa-arvoon. Ehdokkuus on myös historiallinen siinä mielessä, että hän on ensimmäinen avoimesti homo kandidaatti. Karger korostaa sitä, että nuoret ovat tulleet ja tulossa politiikkaan. Heidän arvonsa ovat erilaisia kuin heidän vanhemmillaan. Hän haluaa olla mukana kisassa silläkin uhalla, että se tarkoittaa olemista "elefanttina huoneessa", josta kukaan ei halua puhua.

Fred Kargeria haastateltiin BBC:n HARDtalk-ohjelmassa, josta katkelma alla olevan linkin takana. Haastattelija tiukkasi myös Kargerin mielipidettä siitä, miten ihmeessä hän saattoi toimia homona neuvonantajana Reaganin ja Bushin hallintojen homovastaisessa ilmapiirissä ja myös sitä miksi hän on homona yleensäkään republikaani. Karger väisteli vastauksissaan. Hän kertoi olevansa taistelija, joka haluaa availla uusia ovia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ote BBC:n HARDtalk-haastattelusta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!