Suhde Israeliin käsikassarana Toronton Priden vastustajilla

  • Uutinen
  • Pride
  • jnsto

Toronton Pride 2011 saa kaupungin ehdollisen avustuksen vasta jälkikäteen, kunhan on varmaa, että Israelia ei ole arvosteltu. Vaikutusvaltainen konservatiivivaltuutettu Giorgio Mammoliti sanoo kuitenkin nyt, että apu kaadettaisiin myös siinä tapauksessa, että Priden järjestäjien tietämättä “Israelin apartheidia” vastustava ryhmä järjestäisi jotakin Priden aikana. Gay-alueen kattavan vaalipiirin 27 valtuutettu Kristyn Wong-Tam huomauttaa, että koko valtuuston on asiasta äänestettävä. Aiemmin keväällä kaupungin virkakoneisto katsoi, että lause ”Israeli apartheid” ei ole syrjintää eikä tee Prideä kelvottomaksi kaupungin apuun. Valtuuston oikeistoenemmistö voi kuitenkin kaataa avustuksen.

Israelin suhdetoiminnalla on vahva ote Kanadan poliittisella kentällä. Mahdollisen Israel-vastaisuuden epäily on tasa-arvovastaisille voimille oiva keino haitata Prideä, koska suora tasa-arvon vastustaminen olisi ainakin vielä poliittisesti epäkorrektia. Viime vuonna ”Queers Against Israeli Apartheid” marssi paraatissa ja järjestäjät ehtivät sen osallistumisen kerran jo kieltääkin, mutta näkyvien HLBT –henkilöiden ja HLBT-yhteisön protestit pakottivat järjestäjät peruumaan kiellon. Nyt järjestö on luvannut pysyä poissa.

Liittovaltion apu Toronto Pridelle lopetettiin jo viime vuonna. Perusteena oli "vaihtelu" kohteille. Ontarion provinssin avustus on maksettu. Jos syksyn provinssivaaleissa konservatiivit voittavat, provinssin apu voi sekin jäädä toistaiseksi viimeiseksi. Liittovaltion avun peruutus varsin myöhään johti siihen, että Pride teki suuren tappion ja silloinen johtaja erosi.


Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!